BEZÁR

Közösségi média

Koronavírus: megbetegedett egy hajdúböszörményi óvodapedagógus, bezár az óvoda

Szeptember 14-ig nem nyit ki a Napsugár Óvoda Polgári utcai telephelye. Egy hét múlva tartanák a városnapi programokat, van, ahová 450 érdeklődőt várnak.


koronavírus

Hivatalos mobilapplikációján tájékoztatta Hajdúböszörmény önkormányzata a település lakosságát, hogy a Napsugár Óvoda Polgári utcai telephelyén az egyik óvodapedagógust megfertőzött a koronavírus, ezért értesítették az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy a felügyelete alá tartozó Oktatási Hivatal döntést hozhasson a bezárásról. „Figyelemmel a kontaktkutatás eredményére a bezárásról szóló határozat az esti órákban kerül meghozatalra, melyről a későbbiekben hivatalosan értesítéssel leszünk” – írta az önkormányzat a közleményben.

Korábban is voltak már fertőzöttek

Hajdúböszörményben az idei járvány folyamán már számos megbetegedés történt, ezek többsége egy soproni családi rendezvényhez köthető. Habár akkor a hatóságoknak sikerült megakadályozni, hogy a város járványgóccá váljon, augusztus 24-én az önkormányzat arról számolt be, hogy az egyik lakos úgy kapta el a betegséget, hogy korábban nem járt az országhatárokon kívül, valamint nem találkozott sem regisztrált fertőzöttel, sem olyan személlyel, aki az azt megelőző időszakban külföldről tért volna haza. Az új típusú koronavírus által leginkább veszélyeztetett lakosok védelme érdekében Hajdúböszörmény önkormányzata augusztus 19-én jelentette be, hogy kijárási és látogatási tilalmat vezet be a Fazekas Gábor Idősek Otthonában, a lakóknak küldött csomagokat pedig az átadást megelőzően 24 órára karanténba helyezik.

MÉG NINCS VÉGE!
Itt olvashatók a Debreciner cikkei a koronavírus-járvány helyi aktualitásairól.

Éppen egy rendezvénysorozatra készül a város

Egy hét múlva egyébként sok érdeklődőt vonzó, nyilvános eseményeket tartanának Hajdúböszörményben, szeptember 10. és 14. között rendezik meg ugyanis a városnapi programokat. A szeptember 11-re meghirdetett Jazz Blues Jamboree-t 450 fős korlátozással, míg más eseményeket alacsonyabb számú közönséggel vagy előre bejelentett korlátozás nélkül tartanak meg. A meghívóban az önkormányzat kérte a lakosoktól a járványügyi szabályok betartását.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...