BEZÁR

Közösségi média

Koronavírus: a szennyvízvizsgálatok a járvány erősödését jelzik Debrecenben

Az örökítőanyag koncentrációjának emelkedése 4-10 nappal előzi meg a megbetegedések számának növekedését. A város vezetése továbbra sem hívja fel a lakosság figyelmét a védekezésre, annak ellenére, hogy már Papp László polgármester is teszteltette magát.


Koronavírus – Debrecen – 2020. március 31.
Megismétlődhetnek a tavaszi kényszerintézkedések?
NT

Szeptember elsején tette közzé legfrissebb tájékoztatását az országban zajló szennyvízvizsgálatokkal kapcsolatban a Müller Cecília országos tisztifőorvos által vezetett Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Az általuk közreadott térkép szerint több nagyvárosban, így Debrecenben is emelkedik az új típusú koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, amelyből az eddigi tapasztalatok alapján 4-10 nappal jelezhető előre a tünetes megbetegedések számának emelkedése. Hajdú-Bihar megyében augusztus folyamán szinte napról napra folyamatosan nőtt a fertőzések száma, a jelek szerint a következő napokban még nagyobb ütemben emelkedhet a regisztrált esetek száma.


koronavírus - 2020. szeptember 1.

Mossunk kezet, viseljünk maszkot!

„Kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat kérjük, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát” – kéri az NNK a közleményében.

MÉG NINCS VÉGE!
Itt olvashatók a Debreciner cikkei a koronavírus-járvány helyi aktualitásairól.

Egyre több a fertőzött, Debrecen vezetése mégsem figyelmeztet

Habár több intézkedést is hozott az idősotthonokkal kapcsolatban, valamint ismét kötelezővé tette a maszkviselést az élelmiszerpiacokon, a debreceni önkormányzat a hivatalos honlapján augusztus folyamán egyetlen alkalommal sem hívta fel a lakosság figyelmét a védekezés, az elővigyázatosság fontosságára. Csakúgy, mint Papp László (Fidesz) polgármester, aki aZ önkormányzati média beszámolója szerint a hétvégén koronavírus-tesztet végeztetett magán, a negatív eredményt követően pedig ma végzik el rajta az ilyenkor szokásos második vizsgálatot.


koronavírus - 2020. szeptember 1.
2020. szeptember 1.

Mindeközben csak az elmúlt napok hírei többek között arról szóltak, hogy a Pallagi úti idősotthon több lakója, debreceni védőnők egy csoportja, a DVSC stábtagjai, továbbá egy gólyatáborozó egyetemista is koronavírusos lett.

Az elmúlt egy hónap folyamán Hajdú-Bihar megyében összesen 134 fővel emelkedett a fertőzöttek száma. Az NNK korábbi tájékoztatása szerint a leginkább érintett város Debrecen volt.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...