BEZÁR

Közösségi média

Fájdalmas hírt közölt a Debrecenben autógyárat építő BMW – Napi.hu

Veszteséggel zárta az idei második negyedévet a BMW konszern, tizenegy éve az első alkalommal, a vezetés azonban a járványvédelmi korlátozások miatt világszerte beszűkült autópiaci forgalom mellett is bizakodóan tekint az év második fele elé a cég honlapján szerdán publikált eredmény beszámoló alapján.


Napi

A BMW AG az április-júniusi negyedévben 19,973 milliárd euró értékesítési árbevételre tett szert összes márkája értékesítése után, 22,3 százalékkal kevesebbre a 2019 második negyedévi 25,715 milliárd eurónál – ismerteti a Napi.hu az MTI közleményét.

A második naptári negyedév nettó eredménye 212 millió euró veszteség lett az egy évvel korábbi 1,480 milliárd euró nyereség után. A BMW csoport tizenegy éve első alkalommal szenvedett el negyedéves veszteséget.

Az idei második negyedévben 485 ezer személygépkocsit szállított le megrendelőinek a BMW konszern összes márkájából, a BMW, MINI és Rolls-Royce márkákból, 25,3 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 650 ezernél. A vivőmárka, a BMW kiszállításai 23,2 százalékkal csökkentek.

A BMW csoport az eredménye romlását mutató negyedéves és féléves beszámolója alkalmából megerősítette a koronavírus káros világgazdasági következményeihez képest ambiciózus gazdálkodási tervét a 2020-as naptári évre vonatkozóan. Azzal a feltételezéssel élve, hogy a járványvédelmi korlátozások miatt minden jelentős piacán a kereslet számottevő csökkenésével kell szembenéznie, bevételarányos jövedelmezősége csökkenését vetíti előre.

A társaság Debrecenben hajt végre gyárépítési beruházást. A tervek szerint az üzemben az elektromos járműveik gyártása folyna. A járványra való tekintettel a beruházás ütemezése már biztosan késésben van, 2023-as átadás helyett 2024-gyel számolnak.

További részletek a Napi.hu cikkében olvashatók.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Egy hónapra csak 1000 forint. Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...