BEZÁR

Közösségi média

Van olyan fideszes képviselő Debrecenben, aki még hónapokig nem tart fogadóórát

Több egyéni önkormányzati képviselő is csak előzetes bejelentkezés alapján vállalja a találkozást a választóival. A kompenzációs listáról bejutott ellenzékiek esetében még rosszabb a helyzet.

Június 27-én hirdette meg a Fidesz debreceni frakciója, hogy a koronavírus miatti veszélyhelyzet elmúltával ismét tartanak fogadóórákat a párt önkormányzati képviselői. Habár a közösségi médiás bejegyzés azt ígérte, hogy „a képviselők a korábban megszokott módon, helyen és időben tartják fogadóóráikat”, a debreceni önkormányzat honlapját böngészve ez korántsem ilyen egyértelmű.


Fidesz-frakció - debreceni közgyűlés
Fideszes hirdetés a közösségi hálón
Facebook

Majer Tamás mára ígérte az információk feltöltését

A 18-as választókerület képviselője, Majer Tamás önkormányzati aloldalán egyáltalán nem szerepel fogadóórára vonatkozó információ. A politikus, akit telefonon sikerült elérnünk, arról tájékoztatta a Debrecinert, hogy a koronavírus miatt tüntették el a fogadóórája helyét és idejét az önkormányzati honlapról, a járvány előtt rendszeresen meghirdette és meg is tartotta azokat. Majer ígérete szerint július 7-én fogják pótolni a vonatkozó információkat. Azt nem árulta el a képviselő, hogy pontosan mikor és hol tartja a jövőben a fogadóóráit, azt javasolta, hogy olvassuk el a honlapon, ha frissítették azt.

Kiss Sándorra szeptemberig várni kell

Barcsa Lajos alpolgármester, a 15-ös választókerület képviselője elvileg a Vénkerti Általános Iskolában tartana fogadóórát, csak a körzettel kapcsolatos ügyekben, minden hónap első csütörtökén egy egész órán keresztül, 17 és 18 óra között, azonban a következő fogadóóraként augusztus 6-át tüntette fel a politikus, így július 2-án minden bizonnyal nem találkozott a választóival.


Barcsa Lajos lakossági fórum
Lakossági fórum után Barcsa Lajos és választói
Koppányi Szabolcs

Kiss Sándor, a 17-es egyéni választókerület képviselője még ennél is hosszabbra tolta a hiányzását: a minden hónap első keddjén 16 órára a Faragó Utcai Óvodába meghirdetett fogadóóra július és augusztus folyamán szünetel, így tehát azoknak, akik látni szeretnék a március óta a koronavírus miatt nem felkereshető politikust, azoknak szeptemberig várniuk kell – addigra számos szakértő véleménye szerint már megérkezhet a járvány második hulláma is.

Két alpolgármesterrel is csak előzetes egyeztetés után lehet találkozni

A Fidesznek négy olyan egyéni képviselője is van, akik egyáltalán nem tartanak az önkormányzati honlapon meghirdetett időpontban fogadóórát: Papp Csaba (16-os EVK) szórólapokon hirdeti a fogadóórái időpontját, míg Balázs Ákos (23-as EVK) és Széles Diána (14-es EVK) alpolgármesterekhez, valamint Fodor Leventéhez (19-es EVK) is csak előzetes, telefonos bejelentkezés alapján lehet bejutni.

Csak az MSZP hirdet lehetőséget az önkormányzati oldalon

Az ellenzéki térfélen még rosszabb az arány: a 9 politikusból mindössze Madarasi István, az MSZP képviselője tüntetett fel fogadóórát az önkormányzat honlapján, ő előzetes egyeztetés után találkozik a polgárokkal. Megkérdeztük minden további érintett szervezet egy-egy politikusát, hogy tartanak-e fogadóórákat, és ha igen, miért nem szerepel ezek helyszíne és időpontja az erre kijelölt városi felületen. Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum elnöke nem kívánt válaszolni a kérdéseinkre, Vaszkó Imrét, a DK képviselőjét pedig nem tudtuk elérni a telefonszámán. Amint sikerül, írásunkat kiegészítjük az általa mondottakkal.

Nem volt igény a meghirdetett fogadóórákra

Kőszeghy Csanád Ábel független képviselő arról tájékoztatta a Debrecinert, hogy habár korábban voltak az önkormányzati aloldalon előre meghirdetett fogadóórái, tapasztalatai szerint nem volt akkora lakossági igény, hogy érdemes legyen megtartani azokat. Ezért a politikus már jó ideje inkább előzetes egyeztetés alapján találkozik a debreceni választókkal.

A Momentum most kezdi fogadni a debrecenieket

Mándi László, a Momentum önkormányzati képviselője a kérdésünkre elmondta, hogy korábban egy hosszadalmasra nyúlt irodaigénylés miatt nem hirdettek fogadóórát – csak február végén kaptak az Új Városházán –, utána pedig a koronavírus miatt erre nem volt lehetőség. Az önkormányzattól már kérték, hogy tüntessék fel a fix időpontot az erre szolgáló oldalon, ez valószínűleg hamarosan megtörténik. Minden hónap utolsó csütörtöki munkanapján 16 és 18 óra között fogadják majd a választókat.


Debreceni közgyűlés – 2020. január 23.
Ülésezik a debreceni képviselő-testület
Koppányi Szabolcs

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Egy hónapra csak 1000 forint. Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...