BEZÁR

Közösségi média

54 embert mentettek meg a debreceni tűzoltók 2019-ben

Rengetegszer kellett téves riasztásra kivonulniuk. Nyelvi bravúrokat is olvashatunk a parancsnokság jelentésében.


Tűzoltóság

Törő Vanda

Debrecen képviselő-testülete július másodikán tárgyalja a Debreceni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2019-es beszámolóját. A dokumentum egyik legfontosabb eleme a tavaly tűz, viharkár vagy közúti baleset során bekövetkezett személyi sérülésekről, valamint az elhunytak és megmentett személyek számáról szóló statisztika.

A mellékelt oszlopdiagram szerint 130 személy sérült meg olyan eseteknél, ahol a tűzoltóságnak be kellett avatkoznia, 54 embert sikerült megmenteni, míg 11 személy elhunyt. Szintén fontos adat, hogy a Debreceni Tűzoltóság működési területén egy év alatt 2363 alkalommal vonultak ki a tűzoltók, 29 százalékban téves riasztásra, amelyek felét a tűzjelző rendszerek okozták.


Tűzoltóság

Kiemelték, hogy jobban karbantartják a vízelvezetőket

Az elmúlt hetek heves esőzései miatt nem egyszer fordult elő, hogy Debrecen különböző területeit elárasztotta a víz. Ennek fényében talán sokak számára meglepő lehet, hogy a tűzoltóparancsnokság külön kiemelte a beszámolójában: nagy hangsúlyt fordítottak a vízelvezetők szemléjére. „A korábbi évek tapasztalataihoz viszonyítva további javulást állapítottunk meg a vízelvezetők karbantartottságában” – írják.

Az operatív törzs alezredese is elismerően csettintene

A beszámoló jól szemlélteti, hogy a Kiss Róbert rendőr alezredes nyomán mostanság a rendőrökhöz társított bikkfanyelvet a tűzoltóság képviselői is igen tehetségesen mívelik. A 11. pontnál olvasható „lakosságvédelmi intézkedések bevezetését igénylő eseménykezelések” címből bizonyára kevesen találnák ki, hogy az életveszélyessé vált épületek lakóinak ideiglenes elszállásolásáról van szó.

A reggel 9 órakor kezdődő, a Régi Városháza Nagytanácstermében tartandó képviselő-testületi ülés bárki által látogatható, nyilvános rendezvény. Olvasóinkat bátorítjuk az azon való részvételre. Mi ott leszünk!

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...