BEZÁR

Közösségi média

Kósa két éve dolgozik a MotoGP-pályán, mégsem árulja el, hogy megtérül-e valaha a 65 milliárdos beruházás – 444

Szerinte a MotoGP-pálya apropóján megépülhetne a Nyíregyháza-Debrecen-Hajdúnánás autópálya is.

444

Bár évek óta dolgozik a projekten Kósa, sem ő, sem a kormány nem árulta el, hogy a 65 milliárd forintos beruházás megtérül-e valaha, illetve, hogy mennyit fizetnek a magyar adófizetők a motorverseny-rendezési jogáért – írja a 444.hu annak folyományaként, hogy a napokban ünnepélyesen bejelentették: „a magyar kormány korszerű, multifunkciós, gazdaságosan üzemeltethető versenypályát épít Hajdúnánás külterületén, amely alkalmas lesz egyebek mellett a Forma-1 motoros megfelelője, a világ első számú gyorsasági motoros versenysorozata, a MotoGP futamainak befogadására is”.

A 444.hu cikke Kósa tegnapi tévényilatkozatát ismerteti. „Nyilvánvaló, hogy ez nem önmagában egy versenypálya, hanem egy olyan élménypark, ami nem véletlenül van Debrecen, Nyíregyháza, és Miskolc által alkotott háromszög súlypontjában” – mondta a fideszes országgyűlési képviselő.

Kósa szerint hatalmas verseny van a motorversenyek rendezéséért, a magyar kormány azzal reklámozta magát a szervezőnél, hogy „itt a V4-es régiót lehet feltárni, Nyugat-Ukrajnával, Romániával, Szerbiával, és Horvátországgal”.

További részletek a 444.hu cikkében.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...