BEZÁR

Közösségi média

A parlamentben keresi Debrecen 600 milliárdját az LMP

Keresztes László Lóránt írásbeli kérdésében arra is szeretne választ kapni: a kormány támogatja-e, hogy a sport-tao megszüntetésével teremtsenek forrásokat a Civaqua-program megvalósítására.


Debrecen 2030

Hol van a program?

Írásbeli kérdést adott be Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési képviselője június 14-én „Miről szól valójában a »Debrecen 2030« elnevezésű program?” címmel. A zöld párt Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől várja a választ arra, hogy egészen pontosan milyen beruházások valósulnak meg az általa emlegetett 600 milliárd forintból, és hogy hol, milyen felületen ismerhető meg a kész, részletes fejlesztési terv.


Debrecen 2030

A sport támogatása helyett a vízrendszert állítsák helyre

Az LMP-frakció június 11-én egy költségvetési módosító-javaslatot is benyújtott a Debrecen 2030-ról szóló sajtótájékoztatón a projekt részeként említett Civaqua-program megvalósítására. A párt a javaslat szerint a sport-tao megszüntetésével fedezné a Civaqua többmilliárd forintos költségeit. „Korábban lett volna lehetőség a projekt elkezdésére, ám a város inkább stadion építése mellett döntött. Egy stadion sajnos nem alkalmas eszköz a hőhullámok, a porviharok leküzdésére, az életminőség drasztikus romlására, erre csak a vízrendszer helyreállítása és helyes használata képes” – írták a módosító-javaslat indoklásában. Keresztes László Lóránt a mostani írásbeli kérdésében arra is kíváncsi volt, hogy a kormány támogatja-e ezt a módosítójukat.

Ahogy arról a Debreciner elsőként beszámolt, a többek között Papp László polgármester és Palkovics László miniszter által beharangozott Debrecen 2030 program a jelenlegi információink alapján nem található meg semmilyen nyilvános felületen, továbbá azt a helyi önkormányzati képviselőkkel sem osztották meg, habár a polgármester szerint a város és a kormány már meg is egyezett a fejlesztési terv megvalósításáról.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...