BEZÁR

Közösségi média

166 millió plusz forinttal tol meg a kormány három debreceni projektet

A Lehel Utcai Óvoda épületének energetikai korszerűsítése, a Nagysándortelep-Vulkántelep és Fészek lakópark (Téglagyár városrész) csapadékvíz elvezetése és a Bajcsy-Zsilinszky utca 32. szám alatti házi gyermekorvosi és védőnői alapellátás infrastrukturális fejlesztése.

Városháza

A Magyar Közlöny legutóbbi számának tájékoztatása szerint a kormányhatározat született a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében finanszírozott egyes projektek támogatásának növeléséről – pénz forrása az egyes európai uniós alapokból származó támogatások. Harminchárom tételből három vonatkozik Debrecenre, mindhárom esetében a városi önkormányzat a kezdeményezett.

Nagysándortelep – Vulkántelep és Fészek lakópark (Téglagyár városrész) csapadékvíz elvezetése

Hatályos támogatás: 450 000 000 forint, többlettámogatás legfeljebb: 59 575 957 forint, megnövelt támogatás legfeljebb: 509 575 957 forint.

A projekt átfogó célja Debrecen Megyei Jogú Város belterületi csapadékvíz-elvezetési rendszerének fejlesztése a lakosság életkörülményeinek javításával. A projekt keretében megvalósuló csapadékvíz-elvezető csatornahálózat hozzájárul a helyi vízkárveszélyeztetettség csökkentéséhez a belterületi rendszerek fejlesztésével.

A Lehel Utcai Óvoda épületének energetikai korszerűsítése

Hatályos támogatás: 125 000 000 forint, többlettámogatás legfeljebb: 75 787 936 forint, megnövelt támogatás legfeljebb: 200 787 936 forint.

A projekt célja a debreceni Lehel Utcai Óvoda épületének energetikai korszerűsítése által az energiafelhasználás racionalizálása, az üzemeltetési költségek csökkentése, a fűtési és világítási rendszerek hatékonyságának növelése. A fejlesztéseknek köszönhetően javul az óvoda épületének energetikai minősítés szerinti besorolása.

A Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky utca 32. szám alatti házi gyermekorvosi és védőnői alapellátás infrastrukturális fejlesztése

Hatályos támogatás: 103 788 954 forint, többlettámogatás legfeljebb: 30 732 530 forint, megnövelt támogatás legfeljebb: 134 521 484 forint.

A projekt keretében megvalósul a Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky utca 32. szám alatt található házi gyermekorvosi és védőnői rendelő épületének és udvarának teljes körű külső és belső felújítása. A felújított épületben négy házi gyermekorvosi praxis és hét védőnői körzet kerül elhelyezésre. A projekt keretében eszközbeszerzésre is sor kerül.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...