BEZÁR

Közösségi média

Használhatatlan kínai teszttel készülnek az országos vizsgálatsorozatra?

A tömeges tesztelést a Semmelweis Egyetem vezetésével végzik a debreceniek is. A korábban a budapesti egyetemről Debrecenbe érkezett tesztek kapcsán fogalmazódtak meg kifogások.

Mint arról a Debreciner médiaszemléjében hírt adtunk, reprezentatív minta alapján, több ezer fő bevonásával, átfogó szűrővizsgálatba kezd május 1-től Magyarországon a Semmelweis Egyetem vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző, köztük a Debreceni Egyetem.

A 444 egyik ma reggeli publikációja arról szól, hogy Texasban használhatatlannak találták és kivonták a forgalomból azt a gyorstesztet, amiből a magyar kormány is bevásárolt és aktívan használ.

Emlékeztetnek arra is, hogy egy április 21-ei írásukban már rámutattak: Magyarországra is érkezett olyan kínai gyorsteszt, ami komoly kérdéseket vet fel.

A leírtak bizonyító illusztrálására azt a képet mutatták meg, amit a Magyar Távirati Iroda fotósa készített a Debreceni Egyetem központi raktárában április 3-án egy frissen érkezett kínai gyorstesztről az Anhui Deep Blue Medical Technology nevű cég termékéről, amit a kormány megbízásából a Semmelweis Egyetem szerzett be:

koronavírus - teszt

MTI/Czeglédi Zsolt

Erről a szállítmányról a Debreceni Egyetem honlapja is beszámolt több fotó kíséretében:

koronavírus - teszt

unideb.hu
koronavírus - teszt

unideb.hu
koronavírus - teszt

unideb.hu

Amint reagál a kormányzati operatív törzs, a Semmelweis Egyetem vagy a Debreceni Egyetem, frissítjük információinkat.

Minden Debreciner-cikk a koronavírusról itt olvasható!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...