Kósa Lajosnak közel 2 millió forint volt a képviselői benzinköltése fél év alatt, dobogós helye van a honatyák között – Népszava

Negyvennégy ellenzéki és hetvenöt fideszes politikus összesen 126 millió forint közpénzt költött benzinre 2024. július végéig.
Kósa Lajos

Bánki Erik havonta több mint hétezer, Kósa Lajos körülbelül 5800 kilométeren át ülhet autóban vagy motoron, és ez is csak a második, illetve a harmadik helyre elég – tudta meg a Népszava.

Az adatok tanúsága szerint a fideszes Hörcsik Richárd üzemanyagkártyája fogyatkozott a leginkább, ugyanis több mint 2,7 milliót költött üzemanyagra. Igaz, Borsod-Abaúj- Zemplén megye 5.számú választókerületének országgyűlési képviselőjeként az egyik legtávolabb van Budapesttől. Hörcsik Richárd a kikért adatok szerint egy ideje tartja aranyérmes pozícióját, 2023-ban 4,8 millió forint feletti összeget autózott el.

A bronzérmes Kósa Lajos, aki a debreceni székhelyű Hajdú-Bihar 1. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője. Az ő 1,9 milliója átlagosan havi 5800 kilométerre elég, ez napi körülbelül 200 kilométernek felel meg.

A negyedik a szintén hajdú-bihari fideszes képviselő, Vitányi istván, aki ebben az évben eddig szintén 1,9 milliót költött üzemanyagra a köz pénzéből, éppen csak 10 ezer forinttal maradt le Kósától.

Vitányi tavaly a harmadik legtöbbet költő volt 4,1 millió forinttal, Kósa a hatodik 3,5 millióval.

Népszava

További részletek a Népszava cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.