BEZÁR

Közösségi média

800

Mária országában

Mindenki tudja: fasiszta bosszú ez azzal az emberrel szemben, aki nem állt be imádni az orbáni államot…

Horváth Ferenc

Horváth Ferenc archívumából
Mottó: Nincs biztonság, se védelem. Se igazság, se szolidaritás. Csak az erősek joga létezik, semmi más. A világ a borzalmak helyszíne, amelyektől csak a gyenge biztonsági rendszerek vékonyan szőtt hálója védi meg az embert. De az egyensúly törékeny. Aki átcsúszik ezen a hálón, az a semmibe hullik. Charlotte Link

Előszó:
Ha valakinek azt mondja az állam, hogy ezekről az intézményeitekről – bár ti alapítottátok őket – mondjatok le, vagy kicsinálunk titeket, az az állam mitől demokratikus állam?

Analógia következik:
A Wáberer-cég vezetője-tulajdonosa, ha a világon semmit nem csinált volna 50-100 évig, akkor is fényűzően eléldegélt volna? Vegyük ezt igennek. Ha ezt tényként kezeljük, akkor miért adta el a cégét mégis a nemzet buta vejének, aki csak akkor költözött haza családjával, vagyonával, amikor a fidióták újra bizalmat adtak a gátlástalan apósának?
Minek kellett neki egy hatalmas fuvarozó cég?
Hogy legyen mivel kiköltözni újra, ha vége a dalnak?

Vagy miért kell eladni egy tarcali csodabirtokot egy igen jól menő szállodával, szintén a nemzet buta vejének vagy a „saját lábon” álló lányának? Miért?! Az eredeti tulajdonos tán be akar szállni az űrbizniszbe?

Hány ezer Lölő- és Tiborcz-féle idióta piaci defektus érte utol eleddig a jól menő magyar vállalkozásokat? Ez úgy mind rendben van?

Más:
A 2022-es országgyűlési választás előtt miért szórta ki az állami vagyont jelentő „nemzeti eszközkezelős” lakásállományt a kormány ingyen a hozzá közel álló – általa eddig is durva összegű közpénzekkel támogatott – szeretetszolgálatoknak úgy, hogy végleg annulálta a devizakárosultaknak azt a jogát, hogy az általuk valaha tulajdonolt lakást visszavásárolhassák?
Legyen a szerencsétlennek vagyona másoké? Mi lesz velük két év múlva?

És most térjünk vissza a kályhához: mi a büdös francnak kell az államnak az Iványi Gábor egyháza által alapított, mondjuk ki, eddig is kínkeservesen igen kevés állami támogatással üzemeltetett szegénységi intézményrendszer?

Miért akar – ha még akar – az állam akárcsak 10 körüli intézményt meghagyni a MET Egyháznak egy sűrű, egymásra épülő intézményi hálóból? Ha nincs alku, mindet elveszi?
Kinek adja őket?
Csak nem valamelyik általa támogatott szeretetszolgálatnak, amelyet aztán sokmilliárdos nagyságrendben megtöm közpénzzel ugyanaz az állam?

Mindez az mellett, hogy mindenki tudja: fasiszta bosszú ez azzal az emberrel szemben, aki nem állt be imádni az orbáni államot..

Most Magyarország negyedik, bevett egyházi státusától jogi csűrcsavarokkal megtagadott legnagyobb vallási közösségét teszi tönkre a szemünk láttára az állam úgy, hogy tesz az alkotmánybírósági és nemzetközi jogi határozatokra, mindezt valószínűleg a szeretet jegyében, mert az őket létszámban megelőző, az állam által sokmilliárd forinttal támogatott nagyegyházak mind lapítanak, mint az a bizonyos a fűben. Ugye ez az elbánás tökéletesen helyes és érthető egy demokratikus berendezkedésű jogállamban? Vagy ez csak egy tahó úrimuri, mert miért ne, bármit megtehet a kormány, bárkivel?

A MET Egyház ezer dolgozója meg ott dögöljön meg, ahol van, nem igaz? Akár családostól is!
Ki bízna itt meg a NER-ből ezekben az idiótákban, akik júliustól kitartanak fizetés helyett krajcárokért, szolidaritásból!

Hol éltek ti, magyarok?

Horváth Ferenc

Horváth Ferenc archívumából

Ez a jegyzet – mint ahogy az itt megjelenő összes publicisztikai írás – a szerző véleményét tükrözi.

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...