BEZÁR

Közösségi média

2,4 milliárdért épít iskolát Debrecenben a közpénzzel megtolt katolikus egyház – Átlátszó

A nagy állami spórolás és a nem érkező uniós források miatt nem épül iskola többek között Csömörön, Kistarcsán és Dunaharasztiban sem, de Debrecen valamiért a kiváltságosak közé került. A hajdú-bihari város nemcsak egy szép nagy akkumulátorgyárat, de egy új, 16 osztályos általános iskolát is kap.

Szent György Római Katolikus Általános Iskola

dnyem.hu

Ugyan a beruházó hivatalosan a katolikus egyház, egy interjúból kiderült: a költségek nagyjából felét az állam állja, vagyis közpénzből fizetik – írja az Átlátszó.

Debrecenben, ahol éppen az épülő akkumulátorgyár miatt parázs a hangulat, megépülhet „a 16 osztályos általános iskola modern vonalakat követő, visszafogott, a városképbe illeszkedő négy szintes épülete.” Az uniós közbeszerzési értesítő szerint lesz udvar, füvesített labdarúgópálya, sőt, az iskola épületével egybeépítve egy tornacsarnokot is kapnak a diákok. De parkolóból sem lesz hiány.

Szent György Római Katolikus Általános Iskola

dnyem.hu

A Szent György Római Katolikus Általános Iskola építését a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye vállalta magára. Igaz, csak részben saját forrásból: Palánki Ferenc megyéspüspök egy televíziós beszélgetésben elárulta, hogy a beruházás költségeinek nagyjából felét állami támogatásból, vagyis közpénzből állják.

A kivitelezést nettó 2,4 milliárd forintért végezheti el a debreceni TÁRS-95 Acélszerkezet és Gépgyártó Építőipari Kft. Bár a nyertes nem ismeretlen a városban és környékén, érdekesség, hogy nem valamelyik másik nagyágyú nyerte a tendert.

További részletek az Átlátszó cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...