BEZÁR

Közösségi média

NASS

A posztpunktól kezdve a hiphopon át az afrobeatig és technoig

Kétnapos nemzetközi fesztivál Debrecenben, a Malterban.


Urban Jam Festival

Urban Jam Festival

Az utóbbi hónapokban egyre több zenei programot kínál Debrecenben a Malter bár, most hétvégén ezt tetőzheti egy kétnapos koncertsorozat. Az Urban Jam Festival július 7-én és 8-án zajlik a Taquito Life főszervezésében.

Az Urban Jam Festival összeszedi az elmúlt hónapokban Debrecenben pörgő fellépőket, akik közül sokan zenéltek már a Malterben, és találhatunk a programelőzetesben ígéretes elsőfellépőket és feltörekvő előadókat is. A hétvége egyik kiemelkedő zenekara lehet a Lakótelep, akik a Keret Blog Kikeltetőjében is szerepeltek. A Lakótelep áprilisban koncertezett Debrecenben utoljára.

A hétvégén nem csak új arcokat láthatunk: például péntekre és szombatra is jut egy-egy, zeneileg nagyon különböző, 20 éve bakelit lemezzel játszó dj, The Magic Track és Steknika. Az elmúlt hetekben őket is hallhattuk a városban, de az Urban Jam Festivalon pótolhatjuk is esetleges lemaradásunkat. A későig maradók és elektronikus zenét kedvelők különösen jól járhatnak pénteken, hiszen a Best Ablak formáció kettőig játszik majd UK garage, house és techno trackeket.


Urban Jam Festival

Urban Jam Festival

Megkerestük a koncertsorozat főszervezőjét, Benadad Orozco Lópezt, aki a rendezvény megvalósítása mellett Just B néven fel is fog lépni szombaton.

„Szerintem a legizgalmasabb az egészben, hogy olyan fellépőlistát raktunk össze különböző típusú zenét előadó művészekből áll, amin régóta működő és vadiúj projektek is szerepelnek. Nagyon örülök annak is, hogy zeneileg sokszínű lesz a hétvége, a posztpunktól kezdve a hiphopon át az afrobeatig és technoig” – mondta Benadad Orozco López.

A Urban Jam Festival különlegessége, hogy míg máskor gyakorlatilag sehol nem találkozhatunk afrohouse-szal vagy a jungle műfajokkal, most viszont Urbanfanta és Enbebi gondoskodik ezekről.

„Nagyon várom még a Steady Plutot is, mert szeretem a zenéjüket, és izgalmas, hogy a legtöbb számuk angolul van, hiába magyar a zenekar – így a várható nemzetközi közönség is megismerheti őket. Legjobban talán mégis a saját fellépésemet várom, hiszen most nem egyszerűen keverni fogom a zenéket, hanem minimális alapokhoz adok hozzá szintetizátorral és a hangom eltorzításával különböző elemeket” – folytatta a kedvcsináló ajánlást Benadad Orozco López.


Urban Jam Festival

Urban Jam Festival

A fellépők listájából még sokakat kiemelhetnénk, de inkább a személyes felfedezést ajánljuk az érdeklődőknek.

Az Urban Jam Festival Facebook-eseménye itt érhető el, lehetőség van elővételben online és a helyszínen is kétnapos vagy külön napijegyeket vásárolni a Malterben.

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...