BEZÁR

Közösségi média

Elhunyt Ötvös János Attila, a Fidesz hajdúnánási önkormányzati képviselője

Ugyan egyéni választókerületben szerzett mandátumot, mégsem lesz időközi választás a településen.

Ötvös János Attila
Ötvös János Attila
hajdunanas.hu

Június 27-én tragikus hirtelenséggel elhunyt Ötvös János Attila (Fidesz) hajdúnánási önkormányzati képviselő, a Kelet Brókerház Kft. ügyvezetője – közölte Szólláth Tibor (Fidesz), a város polgármestere június 29-én a közösségi oldalán.

Ötvös János Attila 1962-ben született, 2010 óta volt tagja a város képviselő-testületének. Testületi munkája mellett az önkormányzat városfejlesztési bizottságának elnöki tisztségét is ellátta, valamint a pénzügyi és ügyrendi bizottság tagja volt.

A képviselő a 4-es számú egyéni választókerületben szerzett egyéni mandátumot. Ennek ellenére nem fognak időközi választást kiírni Hajdúnánáson, mivel az Országgyűlés május 23-án megszavazta a választási törvény kormány által beterjesztett módosítását, amelynek értelmében a rendes önkormányzati választásokat megelőző egy évben időközi választás helyett a mandátumot eredetileg elnyerő képviselőt delegáló szervezet állíthat új személyt a pozícióba a szervezet kompenzációs listájáról. Jelen esetben tehát a Fidesz döntheti el, kivel kívánja pótolni az elhunyt képviselőjét.

Ötvös János Attila

Facebook

Önkormányzati választás Magyarországon legközelebb 2024. június 9-én lesz.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...