BEZÁR

Közösségi média

150 népszavazási kérdéssel terhelné túl a debreceni helyi választási bizottságot a Momentum önkormányzati képviselője

Szabó Bence szerint az elmúlt hetek történései bebizonyították, hogy az akkumulátorgyárral kapcsolatos kérdések hitelesítését sorra megtagadó testület politikai befolyás alatt áll.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!


Tiltakozás a kínai akkumulátorgyár felépítése ellen – Mi Hazánk Mozgalom – 2023. február 24.

Koppányi Szabolcs

Ahogy arról a Debreciner is beszámolt, a debreceni helyi választási bizottság (HVB) tavaly ősszel még átengedte az LMP végül meg nem valósult két népszavazási kezdeményezését a város déli gazdasági övezetébe tervezett kínai akkumulátorgyárral kapcsolatban, de azóta senki nem tudott olyan kérdéseket beadni a testülethez, amelyet hitelesítettek volna. Február 22-én előbb a Mi Hazánk Mozgalom, a Momentum és egy civil kérdéseit utasította el a bizottság, majd március 31-én a Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület (Miakö), valamint egy másik civil kezdeményező referendum-javaslatait kaszálták el.

A CATL kínai akkumulátorgyár debreceni ügyeiről itt olvashatod a Debreciner cikkeit.

„Túlterheléses támadásra” készül a Momentum

Szabó Bence, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője ma, április 4-én egy kampányba kezdett a közösségi oldalán. Azt írja, az elmúlt hetek történései bebizonyították, a választási bizottság politikai befolyás alatt áll.


Szabó Bence
Szabó Bence
Facebook

Úgy látja, a HVB hitelesítést elutasító indokai mondvacsináltak voltak. Szerinte ezt bizonyítja az is, hogy olyan kérdést is elutasítottak, amit 2022-ben még átengedtek – utalt az LMP őszi kezdeményezésére. Szabó közölte, mivel a felszólítása ellenére nem mondtak le a HVB tagjai, most „túlterheléses támadást” indít a bizottsággal szemben.

Mint írta, hamarosan 150 kérdést ad be a testületnek, ezek mindegyikét nyílt ülésen kell tárgyalniuk, és egyesével kell megindokolniuk a döntésüket. „Lesz munkájuk bőven, legalább megdolgoznak érte, hogy politikai érdekeket szolgálnak. Vagy úgy döntenek, ennyi munkát azért nem ér meg a politika kiszolgálása, és lemondanak” – osztotta meg várakozásait a képviselő.


Helyi Választási Bizottság - 20230331
Ülésezik a debreceni választási bizottság – 2023. március 31.
Polgár Tóth Tamás

A politikus az akciójához a debreceniek segítségét kéri, népszavazási kérdésötleteket vár a bejegyzésben olvasható e-mail címre.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...