BEZÁR

Közösségi média

Debrecen város vezetői a kormány jóváhagyásával eladják a jövőnket

Nagy felháborodással fogadtuk, hogy nélkülünk, a fejünk felett hoznak generációkat veszélyeztető döntést.


CATL

Facebook

Szó szerint megjelentetjük a Ne épüljön akkumulátorgyár Debrecenben! nyílt levelét:

Tisztelt Országgyűlési Képviselő Úr!

Biztosak vagyunk abban, hogy Ön és képviselőtársai is nyomon követik azt, a városunk és jó néhány megyei település sorsát több emberöltőre meghatározó, nehéz döntési folyamatot, ami egy fokozottan veszélyes üzemű „gigaberuházásról” szól.

Felgyorsultak az események, hisz a 2022. augusztus 9-ei bejelentés után – miszerint akkumulátorgyár épül – 2022. december 5-én kérték meg a hatósági engedélyt. A két időpont között ismertek hiányában döntött a debreceni közgyűlés többsége a déli ipari park területének eladásáról.

A felgyorsuló események az állampolgárokat, Debrecen és a megye lakóit váratlanul érték, s nagy felháborodással fogadtuk, hogy nélkülünk, a fejünk felett hoznak generációkat veszélyeztető döntést.

A kikényszerített január 9-ei közmeghallgatáson számtalan szakmai kérdésre nem kaptunk válasz, közel ezer ember egységesen elutasította a gyár építését, s kifogásoltuk, hogy a döntés előtt nem kérték ki a lakosság véleményét.

Ön és képviselőtársai, akik minket képviselnek, eddig nem hallatták hangjukat, nem láttuk Önöket a közmeghallgatáson sem!ű

Úgy éreztük, hogy a fejünk felett Debrecen város vezetői a kormány jóváhagyásával eladják a jövőnket gyermekeink, unokáink egészségét veszélyeztetve.

Miután ez az építkezéssorozat (több gyár, üzem) Debrecen teljes lakosságát, Mikepércset, Sárándot, Derecskét, Ebest, Hajdúszovátot, még Hajdúszoboszlót is érinti, sőt Békés megye egy részét is. Elvárjuk, hogy Önök, akik a mi képviseletünkre választódtak, vállalják azt, hogy az akkumulátorgyár építésének ellenzőivel végre leülnek beszélgetni a problémákról. Ne dugják homokba a fejüket, vállalják a véleményüket, s segítsenek a törvényes eljárásrend betartatásában, hisz engedély nélküli építkezések zajlanak kiváló minőségű termőföldön!

Kérjük, hogy még 2023. január 20-ai közmeghallgatás előtt adjanak lehetőséget a lakossági képviselőinkkel való eszmecserére! Nekünk egy semleges helyszín, bármilyen időpont megfelel! Nézzünk szembe a problémákkal, vállalják az arcukkal a véleményüket, hisz a többség akarata kötelez!

A lakosság jóváhagyása nélkül ebben az ügyben ne szülessen döntés! Haladéktalanul várjuk válaszukat!

Debrecen: 2023. január 18.

Üdvözlettel:

a Ne épüljön akkumulátorgyár Debrecenben! aktivistái – Szabó Tamás, Somogyi László, Tukoráné Kádár Ibolya, Szabó Zoltán

A CATL kínai akkumulátorgyár debreceni ügyeiről itt olvashatod a Debreciner cikkeit.

A SZÓ SZERINT rovatunk itt tekinthető meg.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...