BEZÁR

Közösségi média

Keresek megbízható szerelőt!

Hányszor olvashatjuk, hallhatjuk ezt itt-ott! Nincs is benne semmi különös, hiszen ki akarna trehány szakimukit felbérelni.

Ám más értelmet kap ez a szólam, amikor szembesülünk napjaink Magyarországának hiátusával az igazi, régi vágású szakemberek terén. Mint oly sok mindenből, ami (aki) pedig kellene, belőlük is egyre kevesebb van. Kihalnak lassan..

Magyarország volt már a 10 millió kövér ember országa, a 10 millió fociszakértő hazája, és még sok más is. Manapság aktuálissá válik, hogy a 10 millió szakembert-kereső-polgár országa legyünk.

A minap elromlott a mosógép, erősen csepegett alul menet közben, a végére több rongynyi víz jött ki belőle. Pár nap múlva végre eljött az ajánlott szerelő – volt már itt, ékszíjat kiválóan cserélt, anekdotákkal is szórakoztatott közben. Aztán gyorsan megállapította, hogy valami biszbasz odafent eldugult, nem nagy a gond, kitakarította, „3500 forint lesz, már megyek is”.


mosógép
Több rongynyi víz jött ki belőle
Koppányi Szabolcs

A következő alkalommal már ömlött a víz, sőt a hangja is gyanússá vált a masinának, illetve a vizet se melegítette fel. Hívom a manust újra, de két nap után feladtam. Nem vette fel ugyanis. Talán azért sem, mert közben sms-ben megírtam neki, mi a fő gond, és talán ráérzett, hogy ez már bonyolultabb dolog lesz. Ő meg – ezt egyébként elmondta korábban is – már megteheti, hogy válogat a „páciensek” között: „Fagorral hagyjanak! Amit másnál 5 csavarral fel lehet rögzíteni, ennél 15-tel teszik.” – Ez speciel más fajta, de mindegy.

Szóval úgy tűnt, ezt a melót feladta az öreg, így hát magunk maradtunk az inkontinenciás, forgó-morgó, kapcsolatunkban felém egyre hűvösebbé váló mosógéppel, s végül más megoldást kerestem.

Ám ilyen sztori rengeteg van. Probléma adódik a ház körül vagy odabent, de jó szakembert, aki rá is ér, úri kedve is úgy tartja, és megfizethető, olyan nehéz már találni hazánkban, mint bejutni idejében egy szakorvosi vizsgálatra (a tüdőgyogyónál március 2-án már nem kaptam áprilisi időpontot egy sima kontrollra, mondták, március 1-én elkapkodták az egészet – előtte meg még nem nyitott meg a rendszer).

A minap például olyan hirdetést láttam, hogy „Megbízható burkolót keresek, aki ha elkezdte a munkát, nem lép le a felénél.”

Hol élünk? Mi van itt?

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...