BEZÁR

Közösségi média

Kalodába zárná és kamerákkal figyeltetné a debreceni szelektív hulladékgyűjtő tárolókat a Momentum-Jobbik-LMP szövetség

Az elmondásuk szerint ők csak oda tették ki a plakátjaikat, ahová engedélyt kaptak.


Jármi Péter és Herpergel Róbert
Jármi Péter és Herpergel Róbert

Környezetvédelmi kérdésekről tartott sajtótájékoztatót a Momentum-Jobbik-LMP debreceni választási szövetség október 10-én, a Fórum bevásárlóközponttal szembeni területen. Herpergel Róbert képviselőjelölt felvezetésképpen arról beszélt, hogy rengeteg összefonódás van a közbiztonság és a környezetbiztonság között. „Debrecen közösségi portáljaira napi szinten kerülnek fel olyan képek, amik azt mutatják be, hogy Debrecenben és környékén a zöldterületeken illegális hulladéklerakás történik, vagy azért háborognak az emberek, mert a szelektív gyűjtőknél olyan fejetlenség uralkodik, ami azt jelzi, hogy a debreceni emberek jelentős része egyszerűen nem tudja szelektíven gyűjteni a szemetet és a szelektív hulladékgyűjtőkhöz odaraknak vécécsészét, kiságyat, autógumit” – magyarázta Herpergel.

A képviselőjelölt beszámolt arról, hogy korábban egyeztetéseket folytatott a városháza zöldterületi osztályával a kihelyezett kukák űrtartalmának növeléséről, valamint egyes gyűjtőkonténerek megfelelőbb helyre történő áthelyezéséről. Az ország költségvetésének parlamenti tárgyalásakor pedig egy 500 millió forintos módosítást kért a „debreceni szemétkommandó” létrehozásának érdekében. „Ennek a szervezetnek az lenne a dolga, hogy megfelelő technikai, élőerős és jogi háttérrel felszerelve megakadályozzák mindenhol az illegális hulladéklerakást, illetve mobilkamerák kihelyezésével elősegítsék a tettenérést” – mondta a politikus, hozzátéve, hogy jogi változtatásokat is szükségesnek lát, az illegális szemetelésért például szerinte legalább 300 ezer forintos bírságot kellene kiszabni.


Jármi Péter és Herpergel Róbert

Jármi Péter, a szövetség másik képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a lakosságbarát hulladékgyűjtés megteremtése érdekében szükséges a gyűjtőládák egy részét kulccsal vagy kóddal nyitható kalodába zárni, egy másik részét pedig biztonsági kamerákkal figyelni, ezeken kívül pedig sűrűbben történő lomtalanítást is szorgalmaz a politikus. Jármi Péter azt is elmondta, hogy a Momentum-Jobbik-LMP színeiben indul a legtöbb zöld képviselőjelölt. „Ha a helyi zöld ügyekkel kapcsolatos problémákra várják az emberek a változást Debrecen életében, akkor azt kérem, hogy szavazzanak erre a szövetségre” – buzdított a politikus.


Jármi Péter és Herpergel Róbert - plakát

A napokban kikerültek a debreceni villanyoszlopokra a választási szövetség plakátjai. Mivel a debreceni közélet mostanában az illegális plakátolással kapcsolatos botrányoktól hangos, megkérdeztük a képviselőjelölteket arról, hogy volt-e engedélyük a reklámanyagok kihelyezésére. Erre Jármi Péter úgy válaszolt, hogy kértek és kaptak engedélyt. „Összesen 200 plakátot helyeztünk ki a belvárosban, ennyire volt keretünk” – mondta Jármi.

Nem sokkal a sajtótájékoztatót követően a választási szövetség már azzal kapcsolatban tett közzé bejegyzést a közösségi oldalán, hogy valakik rendszerszerűen szedegetik le a frissen kihelyezett plakátokat.


Jármi Péter és Herpergel Róbert  - plakát

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...