BEZÁR

Közösségi média

Oké, hogy tavasz, de azért október ne legyen már májusban

Múlthét szerdán jelent meg a Debrecineren egy szövegem, amelyben arról írtam, hogy nincs semmi különös az elmúlt években megszokotthoz képest hűvösebb, esősebb időjárásban. Nem érdemes panaszkodni, mert a száraz őszi hónapok után a csapadékban gazdag május jót tesz a környezetnek és a mezőgazdaságnak. Ezt továbbra is tartom. De azért álljon meg a menet!

Amikor erről írtam, az előrejelzések alapján úgy tűnt, hogy pár napon belül emelkedni fog a hőmérséklet, szó sem volt októberi időjárásról. A legújabb jóslatok alapján pedig két hetet kell még várnunk ahhoz, hogy 25 Celsius fok fölé menjen a hőmérséklet. Tisztában vagyok vele, hogy minél távolabbi napokat vizsgálnak, annál megbízhatatlanabbak az előrejelzések, de azért az is elég durva, hogy a következő egy hónap folyamán összesen öt, azaz 5 derűs napot jósolnak a meteorológusok, amelyek közül az első az a bizonyos június 6-i dátum.

Szóval az esővel egyelőre nincs baj, ahogy azzal sem, hogy egy ideig megússzuk az egészségre is ártalmas hőhullámokat. De azért lassan már ideje lenne egy igazi késő tavaszi hétnek így, május végéhez közeledve. Ha jövőre is hasonlóan alakul a tavasz, érdemes lenne vasúti járatokat indítani a sarkkörre. Észak-Oroszországban ugyanis idén májusban mértek már 30 fok fölött is.


időjárás
Egy ideig megússzuk az egészségre is ártalmas hőhullámokat

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...