Látszatversenynek tűnik az a közbeszerzés, amely alapján Debrecen relatíve olcsón jut gázhoz – írja a Telex

A vesztes ajánlatot adó Puerta Nánás Kft. eddig CBA-kat üzemeltetett, nincs rajta az energetikai hivatal földgáz-kereskedelemre jogosult cégeket felsoroló listáján, és az árajánlata is irreális volt.

A Napi.hu október 10-én írta meg, hogy az AKSD Kft. nevű, hulladékgazdálkodással, városfenntartással és temetkezéssel foglalkozó – részben – debreceni önkormányzati tulajdonú cég a körülményekhez képest kedvező áron, köbméterenként nettó 798 forintért vásárolhatja a földgázt az MVM Zrt.-től.

Telex

telex.hu

A Telex most arról ír, hogy több szempontból sem stimmel a közbeszerzésen az állami szolgáltató vállalaton kívül egyedüliként elindult Puerta Nánás Kft. ajánlata. Az elérhető dokumentumok szerint egyfelől köbméterenként 100 ezer forintért (!) adták volna a gázt. A nyilvánvalóan elfogadhatatlan és teljesen irreális ár kapcsán a hírportál is megjegyzi, hogy elírás történhetett, de megkeresésükre a cég nem adott magyarázatot a jelenségre.

A Telex szerint a másik furcsaság, hogy az eddig főleg CBA-üzleteket üzemeltető Puerta Nánás Kft. nem szerepel a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal földgáz-kereskedelemre jogosult cégeinek listáján.

A hírportál szerint elképzelhető, hogy a Puerta Nánás Kft. csak azért indult a közbeszerzésen, hogy biztosítsa annak sikerességét. Szakmabeliektől származó információkra hivatkozva arról is írnak, hogy amennyiben ez történt, úgy a felek komoly kockázatot vállaltak, ugyanis a Gazdasági Versenyhivatal akár vizsgálhatja is a közbeszerzés szabályosságát.

További részletek a Telex cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!