BEZÁR

Közösségi média

Egyhangú üléssel zárta a ciklust Debrecen képviselőtestülete

Papp polgármester Palik Lászlót idézett, Kőszeghy és Madarasi többször is megszólaltak, Gondola pedig megnevettette a képviselőket.

Utolsó alkalommal ülésezett a jelenlegi összetételében Debrecen fideszes többségű képviselő-testülete szeptember 26-án, a Régi Városháza tanácstermében. Dicséretes, hogy az ilyenkor szokásos műanyagpalackok helyett ezúttal üveges vizek várták a képviselőket, akiknek a többsége hiába éppen az önkormányzati kampányhajrára fordul rá, a csatazaj helyett kedélyes csevegések nesze adta meg az esemény alaphangját.


Debreceni közgyűlés - 2019. szeptember 26.
Galéria: Debreceni közgyűlés – 2019. szeptember 26.
Koppányi Szabolcs

3 perc 16 másodperc egy előterjesztésre

Papp László polgármester (Fidesz) szavára aztán elcsendesedett a terem, ő pedig az ülés megnyitásakor megköszönte az összes képviselő ötéves munkáját. Ezt követően szinte végigsuhant a testület a 19 nyilvános napirendi ponton: összesen 62 perc, azaz előterjesztésenként 3 perc 16 másodperc alatt sikerült megvitatni és megszavazni mindent úgy, hogy a Debreceni Nemzetközi Iskolával kapcsolatos 15. napirendi pontnál több mint negyedórát időztek a képviselők. Az előterjesztések döntő többségéhez sem kérdés, sem hozzászólás nem érkezett, néhány tartózkodást leszámítva mindent egyhangú szavazással fogadtak el.


Debreceni közgyűlés - 2019. szeptember 26.

Koppányi Szabolcs

„Hová tűnt Damon Hill?”

Az egyhangú menetelésbe a már említett 15. napirendi pont vitt egy kis izgalmat, az elmúlt hetek politikai eseményeiből következően itt hangzott el a legtöbb kérdés és hozzászólás is. A gyermekét a Debreceni Nemzetközi Iskolába járató Papp László polgármester pártja és az őt nemrég vitára hívó Varga Zoltán, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás polgármesterjelöltje között az intézménnyel kapcsolatban ütés-váltások történtek, ezért is volt meglepő, hogy a DK-s politikus nem jelent meg a testületi ülésen. Papp László nem hagyta szó nélkül az ellenzéki politikus hiányát: „Hová tűnt Damon Hill?” – idézte fel a Palik Lászlótól származó szállóigét, majd Balázs Ákos frakcióvezető (Fidesz) erősített rá azzal, hogy „Debrecenben minden a helyén van, csak Varga Zoltán nem”. A teremben lévő egyetlen DK-s képviselő, Korcsog József nem szólt hozzá az előterjesztéshez, így csak Madarasi István (MSZP) vette védelmébe Vargát.


Debreceni közgyűlés - 2019. szeptember 26.

Koppányi Szabolcs

Nevetés is volt az ülésteremben

A kampány annyiban feltétlenül éreztette a hatását a ciklus utolsó képviselő-testületi ülésén, hogy nemcsak az ülést levezető Papp László polgármester, hanem Kőszeghy Csanád Ábel, a Momentum-Jobbik-LMP polgármesterjelöltje és Madarasi István, a másik ellenzéki listán Varga Zoltánt követő képviselőjelölt is nagyon aktív volt, Gondola Zsoltnak, a Civil Fórum listavezetőjének pedig sikerült azzal megnevettetnie a termet, hogy egyetlen, 10 másodperces hozzászólásában kétszer is használta a „civil” szót.


Debreceni közgyűlés - 2019. szeptember 26.

Koppányi Szabolcs

A testületi ülés a 19. előterjesztést követően zárt ülést kívánó napirendi pontokkal folytatódott, ahol többek között a Csokonai-, a Hatvani- és a Hajós Alfréd-díj odaítéléséről, valamint az önkormányzathoz érkező fellebbezések elbírálásáról is döntöttek.


Debreceni közgyűlés - 2019. szeptember 26.

Koppányi Szabolcs

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...