BEZÁR

Közösségi média

Elméletben és gyakorlatban is versengtek a szerelők

Kiválóan szerepelt a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. csapata a múlt héten Érden megrendezett 18. Országos Víziközmű Szerelőversenyen: bronzéremmel térhettek haza. Eredményük azért különösen elismerésre méltó, mert a verseny történetében regionális vízmű még soha nem végzett dobogón – tájékoztatott a Tiszamenti Regionális Vízművek.


Tiszamenti Regionális Vízművek
A csapattagok (balról jobbra): Kerekes János, Zagyva László, Németh Lajos, André Sándor. Fotón az érmes csapat mellett a MaVíz főtitkára, Nagy Edit látható
Tiszamenti Regionális Vízművek

A kétnapos szakmai versenyt a Magyar Víziközmű Szövetség szervezte, a megméretés házigazdája pedig az Érd és Térsége Víziközmű Kft. volt. A résztvevők elméleti és gyakorlati feladatokban bizonyíthatták tudásukat. Idén 18 csapat küzdött egymással a csillogó érmekért.

A társaságot a Középső Régió Főmérnökségének dolgozói képviselték. A versenyzők hónapokon át készültek a megméretésre. A püspökladányi, balmazújvárosi fiúk a verseny után elmondták: összeszokott csapatként érkeztek a versenyre, hiszen már két évtizede dolgoznak együtt. Szerintük a feladatok nem voltak túlságosan nehezek, hiszen nap mint nap hasonló problémákkal kell megküzdeniük a „terepen”, azaz Sárrétudvariban és környékén. A versenykiírás szerint „a szerelési feladatban egy, a valóságban is előforduló ivóvízhálózati rendszer-rész időre történő hibátlan szerelését kellett megvalósítani” a rutinos szakembereknek. Azaz – egyebek mellett – egy vízbekötést létesítettek, valamint tűzcsapot kötöttek hálózatra.

A neves rendezvény célja az volt, hogy bebizonyítsa, igenis szükség van az ágazatban dolgozó munkatársak elhivatottságára, szakmai tapasztalatára, a víziközmű ágazat társadalmi elismertségének növelésére – tájékoztatott a Tiszamenti Regionális Vízművek.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...