BEZÁR

Közösségi média

800

Jöhet az ellenbirkák támadása

Itt már nem működik a lassú, szisztematikus rendszerlebontás, ez a nép már nem az a nép!

Hősök tere - tüntetés

Kántor-Újvári Gerda

Mottó: A politikai hatalom idejétmúlt intézmény. A formáit megtartotta, de az az egyetemes tisztelet, amely az értékét adta, eltűnt. Nem más, mint külső állványzat, az épület megszűnt létezni. Elisée Reclus

Chapter 1: A DÜH (2024. február 16.)

Igaza van Elisée Reclus-nek, csak politika és nép nélkül állam sincs. Most újra olyan NER-megtörős hangulat van, mint a 2018-as év végén, amikor az Orbán-féle autokrata rendszer éppen az Magyar Tudományos Akadémiát hajtotta az uralma alá? Akkor bekebelezte a kisgömböc népe a tudósainkat! Simán! Ma pedig: néhány menő civil ott lesz a Hősök terén rendszert váltani? Esetleg elcsattan néhány csók is a tömegben? Á, nem? Azt akarják, amit a szerencsétlen kormány is, amelyik ismeri Bruce Lee mondását: ha megütnek, ess el. Slágertéma fűszerezve a megmaradt magyar kultúrával. Zászló otthon marad! Ez civil kezdeményezés! Hjaj szegények! Hjaj szegény közélet! Az a sok pedofil mindenütt. Meg rájöttetek, hogy szar a gyerekeknek az intézetben! A kastélyokat kiszervezik alóluk. A nevelőszülőket meg embere válogatja. Menjetek a búsba, abba! Hol éltek ti? Dobozban? Emlékezzetek! Emlékezzetek azzal a laposra vert agyatokkal! Akkortájt, 2019 januárjában számomra bebizonyosodott, hogy a politikai ellenzék egy kalap szart se ért. Se emberanyag, se konkrét elképzelés, se végrehajtási terv, se semmi nem volt egy országbénító útlezárás kivitelezésére SEM. Nemhogy a rendszerváltó politikához! Annyit nem értek, mint egy visszaválható üres üveg 1980-ban.

Tudom én, hogy nem minden politikai pártnak vannak faltörőkosszerű fizetett verőlegényei, mint néhány mocsoknak, akik például szétverették a tévészékházat 2006-ban! Tudom én, hogy primitív és erőszakos bűnözőkkel szemben – akik uralmuk alá hajtottak egy egész államot – nem könnyű bármit is csinálni! Tudom én, hogy degradálom azokat a közismert embereket, azokat a liberális „inci-finci” kis szabadságszeretőket, akik ma a Hősök terére mennek. DE!!! Most akkor? Lesz valami célzottan civil-valami, ahol nem „politikál” senki, mert minek az, nyomorultak? Tényleg! Hűha. Na és? Ettől majd beindul az elbutított „hülyenép”? Tőletek beindul a nép? Szombaton reggel már ott lesz a nagy összefogás és mellétek állnak a rendvédelmi szervek, mert Gulyás Marci (a jólétben élő festékdobálós valaha kisforradalmár) ott lesz, és tolja nektek az okoskodó dumát? Esetleg kiszabadítotok valami liberális Táncsicsot valahonnan? Énekeltek és táncoltok majd? Igen? Hűha! Demjén-koncert most nem lesz? És Ismerős arcok: Nélküled? Hűha! Lesz Nike cipő és fényeskabát, kis kábszer’ és csajok! Csúnya beszéd meg minden! Megváltjátok a világot, iga’?!

Civil értelmiségiek és showtime-ra vágyó csekély értelmű fiatalok bulija lesz? A szocialista múltrendszerbeli, ma is aktív belügyminiszter és 80 éves kollégái ellen, akik szerintem még az alvilág egy részét is uralhatják? Hűha! A gyökerek! Ó, micsoda ellentámadás lesz ez! Hűha! Mint valamelyik nyáron az Oktogonnál, nem? Most is berúgtok gyerekek két sörtől, és happy minden? Civil buli pártállásra tekintet nélkül? Nix politika, mert ti vagytok a civilek? Ti vagytok tényleg a civilek? Hogy ne egyetek utána három napig semmit! Hogy érezzétek, hogy kiket „képviseltek”! A szegényeket hívtátok, b’meg? Szerveződtetek? Vagy titeket mindenki követ, annyira jók vagytok? Tudjátok mit, nyulacskák, még nem fáj nektek eléggé! Mi van, ha azt mondom, MOST ti töritek meg az ellenzéki politikusok lendületét! Bulizzatok b’meg! Bulizzatok! Menjetek ti az O1G-be, abba! Amíg nincs elvakult, elkötelezett, erős, durva forrásokkal megerősített céltudatos bandája (igen bandája) az ellenzéki politikai erőknek, amíg ti zenebonáltok és bulizgattok néhány félrement jellemű, két sörtől részeg embergyerekkel, addig ezek enyhén beszarva ugyan, de ott fognak ülni a bársony székeiken, bízva Kubatovban és az általa etetett politikai bőrfejű krokodilokban, akiktől ti úgy féltek, mint a tűztől! Beszarnátok 50 vadállattól, mind!

Porfelleg a víz alatt címmel írtam a Kati-ügyről. Már kezdtem azt hinni, hogy tévedtem, de szerintem nem. Ilyen senkiházi civil bandával, ilyen ellenzéki politikai felhozatallal, ilyen elhülyített, elkényelmesedett néppel ez az Orbán-banda még jó sokáig marad! Na, szevasztok! Menjetek haza! Előtte tegyetek magatok után rendet! Ti még nem a nép vagytok, csak a középen lévők, akik feljebb akarnak kerülni a ranglétrán a nép nélkül! Mission Impossible, de ti ettől függetlenül majd jól éltek továbbra is!

H.F. 2024.02.15.

Ui. Ti akartok egy csótány és egy tahó böllér ellen menni! Ti? Vonatfüttyök! Nyálas kisgazdagok! Hát ti emeltétek őket piedesztálra! Világítsatok majd a telefonjaitokkal! Azok lesznek a ti nagy forradalmár lángjaitok, nem igaz? Vagy átmentek a Lendvai utcába világítani Viktornak? Hm? Elég a’ nektek, nem? Lámpázzatok csak! Ti vagytok a fény az éjszakában..

Nagy Feró - Orbán Viktor

Facebook

Chapter 2: A FÁSULTSÁG (2024. február 16.)

Úgy unom már, hogy dr. Magyar Péter Jucus exférje! Van neki becsületes szuverén énje is, nem? Hírolvasó vagyok, és fotelharcos. Történések: Tényi feljelent, megint.. kontraproduktív lesz-e a dolog? Több bűncselekmény gyanúja miatt is nyomozás indult Magyar Péter kijelentései alapján. (Telex.hu, 2024.02.16.)
Előkerült még egy kínos ügy Novák Katalin és Balog Zoltán közös múltjából. Kitüntetett a köztársasági elnök egy egyházközségi vezetőt, aki tízmilliókkal nem tudott elszámolni (mfor.hu, 2024.02.16.)
A felcsúti aranyoska döntött végre, Balognak vége. Lemondott Balog Zoltán a zsinati elnöki tisztségéről (index.hu, 2024.02.16.)

Esti facebookos dührohamaim: tünciznek, sokan vannak, dől a tömeg, nincs térerő. Néhány barátom látványosan „kaszáskodik”. (Nekik is iránymutatás kéne, mert lelki erejük és cselekvőképességük az egeket veri, most már látványosan is.) Hol a jóistenben van Palotás és a politikai szerveződése? Tényleg tudja ez a tömeg, hogy miért van ott, ahol van?

Hősök tere - tüntetés

Facebook

Facebook-bejegyzéseim és megvitatása az én imádott drága barátaimmal:

Én Na, megvót’ a tünci? Volt taps, tánc, zene? Világítós telefonok? Holnap mikor kezdenek újra tüntetni?
A.P. Megvolt. A végét sikerült elcsípni meg az elejét. Az utolsó beszédet hallottam, komoly, érett és értelmes volt: Pottyondy Edina. Utána Gulyás denemgergely jött elő perselyezni az egyik, ma hajléktalan egykori áldozatnak. Vége. Holnap a köpcös vartyog 15-től a Várkertben évértékelőt. Kíváncsi vagyok, lesz-e legalább trollkodás.
Zs.D. 50 000 ember volt ott. És igen, volt értelme. Pottyondi fantasztikus! Tud gondolatokat átadni, tud kimondani kimondhatatlant, tud szónokolni! És igen, volt értelme! Ez csak a kezdet, Feri! Elég abból, hogy címkéznek minket, jobbos vagy balos! Elég abból, hogy nincs orvos, nincs tanár, rabszolga bérekből tengődő családok, a gyerekvédelem meg katasztrófa! Elég abból, hogy szörnyetegek irányítják az országot! És nincs kihirdetve következő tüntetés. De abban biztos vagyok, hogy lesz. És az is minimum ennyi emberrel!
Én Politikus nélkül nincs politika. Szervezettség nélkül nincs eredmény. Holnap mi lesz? Mi fog változni? Van valakinek terve?
Zs.D. Mondod te, de ez a következő lépés szerintem. A népharag lassan jön. Te itt most racionálisan közelíted, de a nép érzelmileg már becsaphatatlan, haragszik. Lassan megy, de az már most látszik, hogy biztos! Erősödik a népharag! Innen nincs vissza út. Túl tolták!
Én Zs.D. vagy lesz politikai vezér, vagy veszít mindenki. Mondok példát: kb. 5000 gyermek hallotta az emberi jogi előadásaimat, de nem voltam szimpatikus a belügynek (már akkor is Pintér volt ott), nyálas ellenlábasaim meghívták Caramelt egy emberi jogi előadásra ötödikesekhez, valahová Mucsajfalvára.. Melyik volt szerinted a hír? Mondok még egy példát: vajon miért váltam el Setét Jenőtől haraggal? Megmondom: mert nem akart politikus lenni! Ez a népharag soha nem lesz az a népharag, amire vártok. Pláne nem egy diktatúrában, elhülyített néppel, akiknek a 90%-a csak a menő zenészgyerek kedvéért ment ki, őt akarta látni. No meg ott voltak a mindig tüncizők, akiket azért küldtek, hogy „menj előre, megbosszulunk”! Szerinted hány nap kell, hogy ez az egész fellángolás elüljön? Szerintem két hét! Kérdezd meg magadtól: mi is volt a hú de civilek célja február 16-án a Hősök terén? Mi volt a cél?

Zs.D. lapzártámig nem válaszolt. (Egy csendes mosoly jel!) Azt tudniuk kell, hogy a beszélgetőtársaimra igen büszke vagyok. Az egyik egy volt kollégám, imádom. A másikkal meg tüntetgettem vagy 10 évet. Nem illik ilyet mondani ebben a kontextusban, de mondjuk úgy, én egy picit megöregedtem közben.

Sajnálom! Megint azt érzem, amit 2018 decemberében. A civilek ötvenezren nem politizálnak a Hősök terén, csak jól megmondják a magukét. Nincs holnap, nincs cél, de a politikus kussoljon, mert a menő véleményformálók beszélnek. Gondolom arról, hogy juj a pedofília, meg implicite arról, hogy milyen mocsok már az Orbán-banda civil oldalról is. Felteszem a kérdést! Mi lesz holnap, és azután? Sehol egy 60 napos félpályás útlezárás, ennyi emberrel? És az országos tiltakozás? 50 ezren voltak ott, könyörgöm! Viktorék fél évig képesek voltak sok helyszínen félpályás útlezárásokkal tiltakozni! Na, remélem erre is rácáfolnak a civilek, és egy hét múlva hülyét kapnak a rendőrök a sok félpályás útlezárástól, amit bejelentenek az influenszerek!

Volt egy kis buli, ahol néhány igen jó véleményformáló ellene beszélt a rogáni propagandának? Voltak olyan sikeresek, mint az énekesek? Mi a következő cél? Mikor érik össze az okos civil, a buta civil és az ellenzéki politikus? Tudom, túl sokat akarok. Hagyják még ezt a júniusi választássorozatot megnyeri az ótvaros Fidesznek és kicsi énjének, az álszent KDNP-nek, de aztán majd 2026-ra kiválasztják az érdekeiknek legmegfelelőbb botcsinálta politikai pártot és …veszítenek megint. Több felnőttséget, több értelmes iránymutatást kéne látni ahhoz, hogy boldog legyek. Itt már nem működik a lassú, szisztematikus rendszerlebontás, ez a nép már nem az a nép! A felgyorsult világban percek alatt eltűnnek az influenszerek is, de a politika marad. Politika nélkül pedig nem létezik állam sem. Tény, hogy akik most irányítják, azok maffiózók! (Most mi van? Ez a véleményem!) Egy kis taps-tánc-fütty nem hatja meg őket. Ha nem mersz görbe tükröt mutatni a sajátjaidnak, felesleges minden szó!

Utolsó kérdés: No, most, hogy megvolt az évszázad fullcivil tüntetése, kire fogsz szavazni júniusban, kisfiam? És te, kislányom? Melyik civilre?
És most lehet engem utálni!

Ez a jegyzet – mint ahogy az itt megjelenő összes publicisztikai írás – a szerző véleményét tükrözi.

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...