BEZÁR

Közösségi média

NASS

Elfoglalják a Víztornyot a punkok pénteken Debrecenben

Boobstorm, Atom, Bankrupt, Funktasztikus.

Bankrupt

Facebook

November 24-én a Nagyerdei Víztoronyban lép fel két, rendszerkritikus szövegeiről ismert előadó, a veterán rapper Funktasztikus és a szintén jelentős múltra visszatekintő dallamos punk rock zenekar, a Bankrupt, akik Illiberal Holiday című számukban nemrég az akkumulátorgyárak árnyoldalait is versbe foglalták. Az estét két helyi skate punk zenekar, a Boobstorm és az Atom nyitja majd.

Debrecenben nincs hiány a punkkoncertekből, az utóbbi időben a Dis is Debrecen vette magára a szervezését, de a Deeprecen sem hagyott minket hardcore koncertek nélkül. A Nagyerdei Víztoronyban sokszor nem találnak teret az undergroundabb zenekarok, de az őszi szezonban itt is több mindenből válogathatunk. A november 24-i péntek nem lesz annyira hardcore, viszont a rendszerellenes kiabálásunkat azért nem kell majd elfojtani.

A Bankrupt tíz éve lépett fel először Debrecenben, azóta egyszer sem, őket kíséri a városban már jól ismert Funktasztikus, Boobstorm és Atom. Az idén 27 éve alakult punk rock zenekarnak már több mint 400 fellépése volt 9 országban.

Az Atom és a Boobstorm debreceni skatepunk zenekarok, az előbbinek nemrég került be a Hátország című dala a Petőfi Rádió műsorába. A Boobstormmal többször találkozhattunk Debrecenben, legutóbbi nagyobb fellépésük a Skafunderz áprilisi 20. születésnapján volt, de a Desz24-ben is megfordultak.

Funktasztikus korábban Mr. Busta mellett vett részt a Kamikazeban, napjainkban önállóan, erősen átpolitizált szövegekkel lép fel. Az előadóval a 444-en jelent meg egy hosszabb interjú, ebben beszélt arról, milyen fontos nem apolitikusnak lennie a szövegeiben.

„Úgy érzem, a rendszer okozta frusztráció egyre jobbá, pontosabbá, érthetőbbé teszi, amit mondani akarok. Azt érzem, hogy egyre nagyobb létjogosultsága lesz ennek a zenének. Amikor a többiek kiégnek, én akkor leszek a csúcson.”

A pénteki koncertek Facebook-eseménye itt elérhető.

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...