BEZÁR

Közösségi média

Hajdúnánás helyett Balatonfőkajáron vagy Mogyoródon rendezhetnek MotoGP-futamokat – írja a P1Race

A 2020-ban ünnepélyesen bejelentett nánási projekt már hosszú ideje szünetel. A spanyol jogtulajdonos és a magyar rendezésért felelős állami cég megállapodása szerint a Balaton Park Circuit vagy a Hungaroring lehet a tényleges versenyhelyszín

A P1Race vette észre, hogy a MotoGP hivatalos honlapján megjelent közlés szerint hamarosan MotoGP-futamokat rendezhetnek Magyarországon, de nem Hajdúnánáson, hanem a balatonfőkajári Balaton Park Circuitön vagy a mogyoródi Hungaroringen.

MotoGP

p1race.hu/

A közlemény szerint a spanyol jogtulajdonos Dorna Sports és a Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. (HUMDA) jelenleg is azon dolgoznak, hogy a két pálya megszerezze a rendezési engedélyt.

A lap emlékeztet, hogy a hajdúnánási MotoGP-pálya építésével kapcsolatos projekt már hosszú ideje szünetel, ezzel szemben a Balaton Park Circuitöt idén májusban adták át, a Hungaroring felújítása pedig most is zajlik, a tervek szerint 2026-ban ér véget.

A MotoGP honlapján olvasható közlemény szerint a Dorna és a HUMDA megállapodott arról, hogy a balatoni pálya már ott legyen a Superbike-világbajnokság 2024-es versenynaptárában, továbbá a MotoGP tartalékhelyszíneként szolgáljon. A Hungaroring pedig 2025-től fogadhatja a legmagasabb osztályú gyorsaságimotoros világbajnokságot.

További részletek a P1Race cikkében olvashatók.

Tiba István tavasszal 2029-es vagy 2030-as nánási futamrendezést említett

Ahogy arról korábban a Debreciner is beszámolt, Tiba István (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője áprilisban arról beszélt, a 2020-ban ünnepélyes keretek között bejelentett, de azóta a gazdasági válság miatt felfüggesztett hajdúnánási versenypályaépítést valamikor még megvalósíthatják, úgy tudja ugyanis, hogy a Dorna és a magyar állam megállapodása szerint 2029-ben vagy 2030-ban már ott rendeznék a magyarországi MotoGP-futamot.

MotoGP - Hajdúnánás
A hajdúnánási bejelentők
Facebook

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...