BEZÁR

Közösségi média

Több ezer fős munkásszálló építését könnyíti meg a kormány Debrecen szélén – hvg.hu

Sok ezer új munkavállalót szívnak fel a Debrecenbe települő újabb és újabb nagyberuházások, ezért van szükség „új, élhető munkásszálló és dolgozói apartmanok kialakításra” egy friss kormányrendelet-tervezet szerint, amely a munkásszálló-építést kiemelt beruházássá tenné.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánítana a kormány egy debreceni munkásszálló-építési projektet – derül ki a kormány honlapján közzétett kormányrendelet-tervezetből. Az Orbán-kabinet ezzel munkásszálló létesítését könnyítené a Debreceni Déli Gazdasági Övezet mellett, vagyis a városnak a repülőtér melletti részén – írja a hvg.hu.

Debreceni déli ipari park – 2023. június 10.
Debreceni déli ipari park – 2023. június 10.
Koppányi Szabolcs

A hvg.hu által ismertetett hatásvizsgálati lap kitér arra is, hogy az intézkedés a debreceni nagyberuházások munkavállalóinak 20 ezer fősre becsült csoportja számára jelent majd előnyt. Valójában a munkásszállókat néhány ezer fősre tervezik, de az előterjesztés szerint „a munkavállalóknak már 2024. év második felére is több száz dolgozójuk lakhatására kell megoldást találni”. Aztán még többnek: 2026-ig – évenkénti felfutással – mintegy 2-3000 fő munkavállaló ilyen típusú elhelyezését lesz szükséges biztosítani a városban.

Az újság szerint az erőltetett és könnyített munkásszálló-építés mögött az húzódhat meg, hogy a kormány is rájött: nem biztos, hogy jó megoldás, ha a környékbeli falvakban teremt nehézségeket és konfliktusokat, hogy családi házakat alakítanak át több tucat fős munkásszállókká.

További részletek a hvg.hu cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...