BEZÁR

Közösségi média

800

Magyarország és az új irányok

A nagy magyar hősország nem fogad migránsokat és utál minden más vallást, ami nem keresztény, de idehozza nekünk kis Kínát, hogy majd jó nagy zűr legyen. Bolond ez! – Én már nem is akarok cigány lenni! Amíg az aktuális kormányok mondják meg, hogy ki a cigány, addig semmiképpen sem!


Orbán Viktor - Tusványos - 2023

facebook.com/tusvanyos

Mottó: A pánik nagyon is hasznos lehet, ha az ember úgy érzi, tehet még valamit, noha közben teljesen tehetetlennek is érzi magát; ez a lehetetlen ellentmondás könnyen bárkit az őrületbe kergethet. Akkor viszont nincs miért pánikolni, ha már egyáltalán semmit sem tehetsz. Szergej Geraszimov

Két dologról írok, röviden.

Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn, Romániában beszédet mondott a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretein belül az ott megjelent hallgatóságának, és persze az egész világnak, már ha az a világ egy jó részét egyáltalán érdekli. Hm. 780 kilométer Budapesttől! Ez igen! Háborús veszélyhelyzet van az országban, és Szerbia után most Romániában van szinte az egész vezérkar és a sleppje is! Degenerált egy népség! Biztonsági szempontból mindenképpen! Kivéve, Varga Juditot, a „jó miniszterasszonyt”, az évtized, ha nem az évszázad legnagyobb magyar korrupciós botrányának egyik kiemelt személyét, akinek az államititkára azzal áll a bíróság előtt, hogy összejátszott a végrehajtókkal, Rogánékkal és megkárosította fél Magyarországot: minden adóst, mindenki mást, aki valaha is bízott a végrehajtókban! Erkölcsi és anyagi kár. A közigazgatásba, az igazságszolgáltatásba vetett hit rendült meg, de a lemondott igazságügyminiszter jutalomjátéka az európai uniós képviselőségig egy összamerikai út, ahol a tisztességet, a hozzáértést és a jogot képviseli. Magyarország részéről. Orbán Viktorban töretlen a bizalom iránta: ez az üzenet! Csak gratulálni lehet ekkora pofátlansághoz, de hamar megszokjuk, a többi között!

Nem volt hosszú beszéd. Nem. Nem érintette az itthoni milliószor ismételt agymosó szlogeneket. Először idézett egy jegyzéket, amit a románok adtak át neki. Azt szépen szétoltotta. Nem volt rossz teljesítmény, csak sokszor igen nacionalista, de ezt már megszoktuk. Páros lábbal rúgnám ki örökre Romániából – a románok helyében! Mondjuk, ha már beengedték, ugyan ne mondja már meg senki, hogy mit mond egy másik ország miniszerelnöke. Utólag szokás kirúgni valakit egy másik országból…

Az új világrendben egy kicsit cikizte az amcsikat és pidesztálra emelte a kínaiakat, akik 30 év alatt hoztak be 300 évet a gazdasági fejlődésben. Hogy hol tartanak ideológiában, az nem volt fontos a felcsúti géniusznak. A nyugati világ értékrendjét Kína kineveti. Ezt mondta Orbán Viktor. A covidot és az orosz-ukrán háborút csak mint védekezést említette a csúfos magyar gazdasági mutatók fő okaiként.


Orbán Viktor - Tusványos - 2023

facebook.com/tusvanyos

Az Európai Uniót egy gyenge lábakon álló, hanyatló nyugati típusú, elfajzott demokráciák összességeként mutatta be, amelyik a gazdasági versenyben vesztésre áll. Nyitva hagyta a kaput és letette nyíltan Ázsia mellett a voksát. Megvan az új irány!

Nem érzékelte, hogy mennyire kontraproduktív Kínához képest a „kis rohadt” álkereszténységével előhozakodni, meg az LMBTQ-s dolgaival, de majd rájön, hogy milyenek az ázsiai szexuális erkölcsök, életfelfogások, hacsak nem jött már rá ő is, meg a lóti-futija is, amikor parancsot kaptak Magyarország akkumulátorgyárakkal való elárasztására. Tudja valaki, hogy milyenek a szexuális erkölcsei az 5000 éves ázsiai kultúrának és mi a különbség a Bibliában leírtakhoz képest! No, hadd nevessek! Lehet, hogy már mindenkit szeret Viktor is és Péterke is, csak titkolják!

A kínaiak ugyanis kinevetik a nyugati világ egyetemes értékeit! Egész Európa hülye, bezárkózó, elszigetelődő, csak a nagy magyar hősország nem, amelyik nem fogad migránsokat és utál minden más vallást, ami nem keresztény, de idehozza nekünk kis Kínát, hogy majd jó nagy zűr legyen. Bolond ez!


Orbán Viktor - Tusványos - 2023

facebook.com/tusvanyos

Amerika gyengül, Európa gyengül, az oroszok erősödnek, ezt sugallja, majd belerúg abba a kézbe, ami eddig etette őt! Tipikus magyar mentalitás. Említ valami nemzeti összterméket, és szerintem keveri a bruttó hazai termékkel. Mindegy is. Magyarországon Kánaán van, volt és lesz! Oroszpárti és arra utazik, hogy senki ne hozzon semmiféle áldozatot senkiért, mert azt csak ő hozhat! Neki majd ad pénzt rá a kínai bank.. Amit érzek: jó nagy káosz van a fejében. Játszmázik. Várja Trumpot, és közben úgy elköteleződik Kínának és Oroszországnak, hogy 100 évre szolgák lesztek „mimagyarok”! Ti sem fogtok ám nevetni, egy kínai vagy az orosz főmuftival egyedül maradva, no! Visszasírjátok ti még a nyugati értékeket, amikor ti választhattatok partnert!

Dübörög a gazdaságunk, Akkumulátorgyártó nagyhatalom leszünk „mimagyarok”! Ez csoda, ennek örülni kell! Majd sírnak az akkumulátorért az Unióban, ne féljetek! A kínai, az szorgalmas ember, az jöhet, meg az indiai is, jó sofőr, na! Majd lesz minden „kici ocó” megint, még a magyar bérekből is faraghatnak, ha van konkurencia! Ha nincs Erasmus, majd lesz! Nyitunk másfelé! Nagy a Kárpát-medence, és mi otthon vagyunk benne, ugyanúgy, mint a diaszpórákban élő magyaroknál! Elég sok pénzt adtunk a környező országok magyar egyetemeinek! Lesz saját körünk ebben is! Mondjuk, ezekről nyíltan nem beszélt Orbán. Mert minek? Nem igaz?


Orbán Viktor - Tusványos - 2023

facebook.com/tusvanyos

A proxy háborút is csak ütközőpontként jelölte meg. Néhány kis panel, egy kis migráncsozás és vége is.

Majd a szolgalelkű beosztottak megtöltik tartalommal ezt a beszédet! Többet vártam egy zavaros világrendes „okosságnál” tőle! Nyitott kapukat döngetve nem mondott semmit, de azt nagyon!
Egy jegyzetem technikai okok miatt idejétmúlt lett. Talán egyszer majd magyarázatként megjelenik, kicsit átírva.

Más. Kell az új irány és emberanyag a Fidesznek a cigányoktól is!

Mert a cigányok kb. ennyit érdemelnek: az Országos Roma Önkormányzat régi, választott képviselői már derogálnak a kormánynak. Régen jók voltak nekik, ma valamiért már nagyon nem. Ez kiderül Lakatos Oszkár, az Országos Roma Önkormányzat elnökhelyettesének 2023. július 10-i Facebook-posztjából, amit az Országos Roma Önkormányzat oldalára tett fel.
Lényege, hogy egy olyan adósságot kellene megfizetniük, ami talán hamarabb keletkezett, mint a jelenlegi grémium megválasztása. Az elszámolásokat nem fogadta el a BM, nem kapnak pénzt. Ellehetetlenülnek. Kicsit hasonlít a helyzetük egy vezető lekészére, akit valaha nagyon becsült Orbán Viktor, de megváltozott. Nem a pap, hanem Viktor!

Aki akarja, olvassa el, hogy az intézményeik fenntartására sincs már pénze egy országos nemzetiségi önkormányzatnak, megemlékezni nem tudnak méltóképpen a roma holokauszt áldozatainak emléknapján! Persze mások majd igen. Kinek a pap, kinek a papné..


Orbán Viktor - Tusványos - 2023

facebook.com/tusvanyos

Sztojka Attila romaügyi kormánybiztos kapta azt a nemes feladatot, hogy a cigány érdekképviseletet megreformálja. Romungrók helyett valószínűleg többségben lesznek az oláhcigányok. Van ilyen, a kerék forog. Nem vagyunk homogén népcsoport! Most a Sztojka-félék jönnek! Vannak, akik így is, úgy is maradnak. Régi szolgák ők. Nem is képviselők. Lesz majd másik Türr István Képző és Kutató Intézet, no… meg sok projekt! Most a lényeg az, hogy a romügyi kormánybiztos országgyűlési képviselő úr saját egyesületet hozott létre, még éppen időben, hogy esetleg tudjanak indulni a 2024-es roma nemzetiségi önkormányzati választáson.

Nomármost a CIKÖSZ igen komoly helyzeti előnnyel indul. Ők állam az államban! Nagyon sok függőségi viszonyban dolgoznak roma értelmiségiek. Projektekben, szociális területen, gyermekvédelmi területen, gyermekjóléti területen, felnőtt foglalkoztatásban, felnőttképzésben stb-stb. A roma kultúra is olyan, amilyet a kormány akar! A művészek is! A nemzetiségi iskolák is. Vagy az állam kijelöltje, vagy lehet menni! Nem tudom és nem akarom bizonygatni. Velejéig romlott a rendszer!

Én már nem is akarok cigány lenni! Amíg az aktuális kormányok mondják meg, hogy ki a cigány, addig semmiképpen sem! Amíg ezek a cigányok a kis roma nemzetiségi önkormányzatokban dolgoznak ingyen és tök feleslegesen egy-két kivétellel, várva a zsíros munkahelyet jutalomként, addig én nem akarok cigány lenni. Addig a közel egymillió főt számláló vagy azt már meg is haladó magyarországi magyar cigány populációnak soha nem lesz valós politikai képviselete. Nekünk nem lesz RMDSZ-ünk, MKP-nk, semmi sem lesz, csak az az átkozott szolgaság, amit Orbán Viktorék most a tökélyre fejlesztenek! Nincsenek már Setét Jenők, nincsenek már Bogdán Jánosok, akik pedig maradtak, azokat annyiszor megalázták, hogy messzire elfordulnak ezektől a gonosz emberektől.
Az érdekképviselet, mint fogalom, mennyire illik a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény passzusaihoz? Mi az érdekem? Az olyan vállalkozós kérdés, nem? Vagy lesz jogvédelem egy állammal szemben? Ugyan már! Taps, tánc, zene, tanoda, gyermekház. Csak egy kis vérfrissítés az egész. Akinek van kedve, hallgatódzon! Én már nem akarok cigány lenni!


Orbán Viktor - Tusványos - 2023

facebook.com/tusvanyos

Jegyezzük meg Sztojka Attila nevét. Egy jó hivatalnokból egy szerintem gyenge fideszes politikus lett! Övé a jövő, amíg Orbán Viktor van! És övék a cigányság, amelyet oly sokszor szapulnak pont Önök, akik a többség, és akik között millió számra találni gerinctelen embert! Övé a felelősség. Már amennyi van nekik…

Néhány hallgatni való tőle, az új roma vezértől:

Sztojka Attila & a „körön belül lévő” roma képviselők (2022. január 8., Hadházi Ákos Facebook-oldala)

Újabb hangfelvételen beszél Sztojka Attila arról, hogy aki a család tagja, azt családon belül kezelik, de kívül ezt senki nem érezheti
(2022. január 11., Népszava)

A jövő évi költségvetésben fontos szerepe van a foglalkoztatásnak is. Eddigi eredményünk, hogy 1 millióval több ember dolgozik hazánkban, mint korábban! A feladat adott, a munkát folytatni fogjuk!
(2023. június 15., Országgyűlés)

2024-es költségvetésben fontos, hogy megőrizzük és továbbfejlesszük eddigi eredményeinket! Az Útravaló ösztöndíjprogrammal olyan lehetőséget kapnak a fiatalok, ami valóban ösztönzi a minél jobb eredmények elérését és a tanulást. Évente 10 000 gyermeknek tudunk támogatást nyújtani, ez 2024-ben sem lesz másként, 2,55 milliárd forintot jelent! (2023. június 19., Országgyűlés)

32. Bálványosi Szabadegyetemen Tusványoson! Idén először kettő sátorban is lesz roma tematikájú kerekasztal. Három témaban: civil, egyházi és politikai. (2023. július 19., HírTV)

Hosszú ez a jegyzet! Többet nem írok ilyen hosszút! Csak még szeretném egy kicsit lelombozni magukat, ha már én magam alatt vagyok ennyi rossz hír hallatán! Nem az analfabétáknak írom ezt a jegyzetet, na! Érezzék magukat megtisztelve!

Ja, igen!
Kikkel érdemes tüntetni?
A MÁV-val nem. Az új felügyelő bizottság színig van fideszessel. A szakszervezet gyenge lett, mit tesz Isten! A távolsági buszosokkal? Egy fű alatt mind a kettőnek Lázár János parancsol. A nagyfuvarozókkal nem! Nemrég vette meg a Wáberer’s céget Orbán veje. Ha tüntetne is a kamionos, csak kamion nélkül, mert az nem az övé! A fuvarosok? És akkor kitől kapnak fuvart, tessék mondani? Egy csomóan bérlik az autót! A taxisok? Nem is nagyon ismerik egymást mióta GPS meg számítógép van! Akik meg csak éjszaka dolgoznak, nappal fáradtak a „hülyeséghez”. Milyen nagyobb létszámú, rosszul fizetett szakmai csoport van még, amelyik nincs függőségi helyzetben valamelyik oligarchától? Kinek van itt kedve tüntetni? No, ezért lehet akár fát is vágni a magyar ember hátán, és ezért az a Himnuszunk, ami! Ez a magyar demokrácia!

Jó napot kívánok!

(A jegyzetet Orbán Viktor mai tusványosi fellépésén készült fotókkal illusztráltuk.)

Ez a jegyzet – mint ahogy az itt megjelenő összes publicisztikai írás – a szerző véleményét tükrözi.

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...