BEZÁR

Közösségi média

ARCOK DEBRECENBŐL

Myki

Le a rezsidémonnal, az élő rock örök!


Miky
Miky
Miky archívuma

Nekem a debreceni zenei élet és az élő koncertezés körül járnak sokszor a gondolataim, hisz nagy rockrajongó vagyok. Sajnos azt látom, hogy Debrecenben a koncertezési lehetőség a kisebb közönségű zenekaroknak nagyon-nagyon nehéz, pedig sok fiatal és idősebb korúakból álló zenekar van, ezekben pedig igen tehetséges, sőt akár profi zenészek játszanak.


Nincsenek már kis klubok, ahol a bandák minden hétvégén élőzenével szórakoztatnák a „kis nagyérdemű” debreceni közönséget. Viszont a nagyobb helyek meg nem támogatják túlzottan a kis zenekarok fellépéseit, csak a biztos bevételt hozó, várhatóan nagyobb közönséget vonzó zenekarokét. A Kaptár után a Régi Csibészeket is bedarálta a neokapitalista rendszer. Az elmúlt 3 évben a Covid által ellehetetlenített vendéglátósok még alig tudtak talpra állni a pandémia sárkányától felzabálva, erre fel megérkezett a rezsidémon, ami szintén a szórakoztatóipart és a vendéglátást is stoppolja.


Miky

Miky archívuma

Az emberek az elmúlt 3 évben egyre kevésbé mentek el koncertekre, hisz az árak is megnövekedtek, mind a jegyárak, mind a helyben fogyasztás költségei. Mindettől függetlenül vannak kezdeményezések, amelyek nagyon is jók, ilyen a mostanában másodszor megrendezett Made in Debrecen több helyszínen egyszerre, illetve fix helyen az Eötvös utcán az Incognito és a Baross 16. alatt lévő Malter vendéglátó egységek, amelyek támogatják az élőzenét és rendeznek efféle koncerteket. De több kellene még ennél is, illetve az, hogy az emberek is újra eljárjanak közösségekbe, nem művi zenét hallgatni!


Miky

Miky archívuma

Az ARCOK DEBRECENBŐL sorozatunkban arról érdeklődünk, hogy éppen kit mi foglalkoztat.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...