A kínaiak megérkeztek a debreceni ingatlanpiacra is – Magyar Hang

Egymás után talált új gazdára egy régóta eladó és egy másik nagy értékű debreceni ingatlan, miután kínai akkumulátorgyártók telepedtek meg a városban.

Az egyik ilyen a Debrecenhez közeli Víg-kend major, amelyben a prosperáló gazdaság ellenére az állami és uniós pénzeken meggazdagodott új NER-elit sem látott fantáziát. A mintegy tíz évvel ezelőtt bezárt, egykor népszerű szabadidő- és szórakozóhelynek minden jel szerint új gazdája van – írja a Magyar Hang.

Magyar Hang

Magyar Hang

Egy idén júniusban 39 millió forintos tőkével alapított vállalat, a D. Duna Laien Kft. júliusban kérte a tulajdonjoga bejegyzését a területre. Vagyis az ingatlanegyüttes elkelt. A Budapesten bejegyzett társaságot három fővárosi lakhelyű kínai hozta létre.
A kínaiak színre lépésének időzítése figyelemre méltó. Miután idén július közepén kérték a tulajdonjog bejegyzését a földhivatalnál, egy hónappal később a kormány és a debreceni városvezetés bejelentette: a kínai CATL akkumulátoróriás a város déli ipari parkjában építi fel második európai üzemét.

Eközben egy másik nagy kínai akkumulátoripari befektető is jelentős tőkét mozgat Debrecenbe. A szintén kínai Semcorp – amelynek üzeme a korábbi híradások szerint már 2023-ban elkezdi a termelést – ugyanis debreceni székhellyel néhány hete alapított céget Semcorp Properties Kft. néven. A 3 millió forint tőkével létrehozott társaságot a belvárosi Kossuth utcában található Minerva panzió címére jegyezték be.

További részletek a Magyar Hang cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!