BEZÁR

Közösségi média

Főként iskolákat és utakat áldoztak be a „rezsicsökkentés megvédése és a háború” miatt – Átlátszó

Egymás után nyilvánítják eredménytelennek a különböző beruházásokat a közbeszerzések kiírói. Pontos lista egyelőre nincs arról, mely fejlesztések esnek áldozatul a „rezsicsökkentés megvédésének és a honvédelmi célok teljesítésének”, de a közbeszerzési értesítőt böngészve találhatunk néhány támpontot.

Az elvonások főként az iskolákat és utakat érintik, de az Országos Onkológiai Intézet fejlesztését és még a kormánynak különösen kedves Fertő tavi beruházást is leállították pénzszűke miatt. A dokumentumok szerint a forráshiány oka a szomszédban zajló orosz-ukrán háború, de inkább az uniós támogatások kiesése lehet a probléma. Lázár János építésügyi miniszter szerint 2100 milliárd forint értékű beruházást halasztottak már el, aminek nagy része közinfrastruktúra. Az építési projektek felülvizsgálata folyamatos, eddig már 270-ről született döntés – írja összefoglaló cikkében az Átlátszó.

Átlátszó

atlatszo.hu

Debrecenben egy bölcsőde esett áldozatul a „spórolásnak”. Ahogy Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata megfogalmazta: a „rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel [Kbt. 75. § (2) bekezdés b) pont].; (…) Az eljárásban nettó 299 697 548.- Ft. összegű fedezethiány mutatkozik, ezáltal csak nagymértékű önerő bevonásával valósulhatna meg a projekt, amelyet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata nem kíván biztosítani.”

További részletek az Átlátszó cikkében olvashatók.

Kapcsolódó írásunk: Bölcsődeépítéseket vonna vissza a polgármester.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...