BEZÁR

Közösségi média

800

Anomáliák, őrületek, bizonytalanságok

Az érintett lakosság szervezze meg önmagát, de ne próbáljon meg önbíráskodni!

Mottó: Ha legközelebb el kell döntenünk, merre dőljünk, ne a biztos támaszt válasszuk! Legyünk furcsák! Őrültek! Vadak! Legyünk mulatságosak! Szélsőségesek! Leginkább: érdekesek! Ne aggódjunk, ne kérdezzünk sorra mindenkit, jó-e, tetszik-e. Nem kell mások engedélye ahhoz, hogy véghez vigyük a saját csodánkat. Katie Patrick

A fekete autó:
Több településen-településrészen is beszámoltak arról, hogy újra megjelent a fekete autó, újra gárdisták kiabálnak ki szennyszavakat a helyi romákra. Élővideók, fogadkozások, felkészülések és egy rendes nyilatkozat sincs a tárgyban. Nem bírom ki, hozzászólok Pócs János fideszes országgyűlési képviselő Facebook-posztjához, mert lassan a Facebook a pártok, az országgyűlési képviselők hirdetőtáblája, nem elég nekik a köztévé milliárdokból. És most képes vagyok magamat idézni. Enyhe egoizmus, de nem tagadom, az vagyok. Szóval:
„Mi ez Oscar-díj átadás? Csak éppen semmit nem tudtunk meg arról, hogy miért volt szükség erre a sajtótájékoztatóra. Mikor tart a megyei rendőrfőkapitány egyet a tárgykörben? Hátha annak több esze van!” Közben Csontos szabadult a börtönből. Van összefüggés, nincs összefüggés, ki tudja? Tömeghiszti, legyen félelem és egymás iránti gyűlölet, vagy csak a cirkuszt a népnek, kérdezi-mondja egy ismerősöm. A válaszom egyszerű: itt, ebben az országban pénzért – tisztelet a csekély kivételnek – mindenki mindenre képes. A cigány is, a mihazánkos is meg mindenki más is. Csontos szabadulása vált ki ingereket, ez tény, de a hiszti főképpen a kormány érdeke. Terelésnek jó. Ha pedig valami marha meg mégis lelő egy cigányt, számukra az sem egy katasztrófa-cunami, mondjuk ki őszintén.


Roma áldozatok
Sokan nem tudják, hogy a Budapest III. kerületi Megbékélés Háza templom kertjében áll egy faragott emlékmű, mely eredeti célja szerint, a kettős emberölés helyszíne miatt Tatárszentgyörgyre került volna, de nem hagyták. Lelkünkbe égett a 2008-2009-es év. Ártatlan roma embereket gyilkoltak meg csak azért, mert cigányok voltak
Horváth Ferenc

Tehát jobb félni, mint megijedni alapon:
Nagyon fontosnak tartom, hogy azokon a településeken, településrészeken, ahol autókból fenyegetik meg a cigányokat, esetleg lövések is eldördülnek (bár, úgy gondolom, hogy inkább csak gáz- riasztó fegyverek lehettek azok Jászberény külvárosi részén), mindenképpen azonnal hívják az ingyenes 112-es európai egységes segélyhívó vonalat. A kiérkező rendőröknek javaslom, hogy vegyék komolyan ezeket a bejelentéseket, legyenek körültekintők, járjanak el a rájuk vonatkozó szakmai szabályok szerint. Ha van helyszín, ott általában nyom is akad, és bizony a tanúkutatás is nagyon fontos halaszthatatlan nyomozati cselekményként. A megyei rendőr-főkapitányságok összesítsék azokat az információkat, ahol hasonló eset történik. Senki épelméjű ember nem akar egy újabb, romák sérelmére elkövetett emberölés-sorozatot!

Ahol fegyverből származó lövéseket vélnek hallani az emberek, ott vélhetően marad hátra nyom, a rendőrök folytassák le a helyszíni szemlét! (Ne úgy, mint Tatárszentgyörgyön 2009 februárjában!) A jászberényi esetnél is volt arról szó, hogy egy házra „rálőttek”. Vajon van-e a lövésnek nyoma, esetleg fellelhető lett volna a lőszerhüvely, rögzíthető-e annak az autónak a keréknyoma, amelyik arra járt? Ha lövésekről tesz bejelentést a lakosság, azt komolyan kell venni! Az akciósok (készenlétisek) nyugodtan felhívhatják a helyi vadásztársaságokat is (voltak-e aznap terepen, adtak-e le lövéseket, láttak-e idegen embereket a település közelében?), esetleg elrendelhető fokozott ellenőrzés a települések be- és kivezető útjaira. Az érintett lakosság szervezze meg önmagát, de ne próbáljon meg önbíráskodni! Értesítsék a helyi önkormányzati és ha van, a nemzetiségi képviselőjüket, esetleg más közismert személyt, akik segíthetnek! Mint például a jászberényi esetben Lőcsei Lajos országgyűlési képviselőt, aki elvitte az embereket még melegében bejelentést tenni, hogy annak nyoma maradjon a rendőrségi nyilvántartásokban is és később ne váljanak relatív tanúkká.

Este a sötét utcákon ne a házak irányába, hanem a fás, erdős, bokros területekre irányítsák a gépjárműveik reflektorait, ha már összegyűlnek a szélrózsa minden irányából.


Roma áldozatok

Horváth Ferenc

A polgárőrök szerepe is felértékelődhet! Ha ilyen eset van – mivel van láthatósági mellényük, nem téveszthető össze másokéval, a ki- és a bevezető útszakaszokon tartsanak figyelőszolgálatot, és minden gyanús rendszámot, gépjármű típust rögzítsenek. Ha sokan ülnek egy autóban hasonló helyszín közelében, mint a jászberényi településrészen, az már gyanús. Nagy segítség lehet a rendőröknek minden így szerzett adat!

Tehát a lényeg: amennyiben mások megfélemlítése az elkövetők célja, akkor az eset körülményeinek pontos megfigyelése, bejelentése, a helyszínre érkező rendőrök szakmai hozzáértése, a település vezetőinek komolysága és a közrend-közbiztonság fokozott védelme útján lehet csak megakadályozni ezt az aljas magatartást. Aki pedig a helyszínről akar tudósítani a közösségi médián keresztül, az tudja, hogy a kriminalisztika alapkérdéseire kell keresnie a választ, és azzal kezdje a mondanivalóját, hogy hol, mikor, ki, kivel, mit csinált, mi történt, milyen segítségre van szükség, kit értesített. Csak ezután érdemes megszólaltatnia bárkit is. Bár Pócs Jánosék felemelő nyilatkozata is olyan színvonalon aluli, hogy mit várunk el egy feszült helyzetben lévő embertől, aki fél vagy félt másokat.


Roma áldozatok

Horváth Ferenc

15 perc hírnév, avagy a hit:
Egy dr. Szabó Bálint nevű ember hitt valamiben. Már az első bejelentkezései sem voltak tiszták számomra. Több ezer ember megmozgatása nem egyetlen ember közreműködését igényi. A rendőrségi egyeztetés során sem sorol fel szervezőket, akik az ő munkáját segítik, aztán sárgamellényekért és sátorokért, élelemért élőadásban kuncsorog az egyik közösségi oldalon úgy, hogy augusztus 20-án este kilenc felé sincsenek traktorok a Hősök tere közelében sem, meg sehol sem Budapesten. A gazdatüntetés szervezője állítja, hogy elkezdődött a tüntetés (a Telex és sokan mások is másra számítottak). No, nem is az a fontos, hogy mi történik már ebben az ügyben, hanem inkább ez a rövid összefoglalós gondolatom a Facebookon, és lapozzunk tovább:
Ne egy egoista, realitását vesztett szerencsétlen emberre figyeljetek, aki 1800 traktorost vízionált maga köré agyvihara közepette, hanem Hadházy Ákosra, akinek az alábbi mondatait én így foglalnám össze: Nincsenek már a klasszikus értelemben vett nem NER-es nagygazdák. Orbán Viktor és rezsimje kitermelt nekünk 2000 zöldbárót. 2000 fő oligarchát. Ezek a hiénák uralják Magyarország termőföldjeit. Ők megegyeznek Viktorral, és nem jönnek Budapestre tüntetni.

No, olvassátok Hadházy Ákost!
„Természetesen ma nem lesz semmilyen több ezres gazdatüntetés, természetesen a propagandagépezet ezen hangosan fog örömködni. És természetesen nem azért nem lesz gazdatüntetés, mert mindennel meg vannak elégedve a gazdák. Nyilvánvalóan nem a rendőrség tiltása sem az ok, mert akkor legalább addig eljönnének, amíg lehet. Valójában három oka van annak, hogy csodálkoznék, ha akár néhány traktornál több megpróbálna Budapestre ’behatolni’:
– A mostani ’hatalmas gazdatüntetés’ szervezője egy politikai szélhámos (ez önmagában még nem lenne feltétlenül elég indok, hiszen Jakab István is az).
– A ’klasszikus’ kis és közepes gazdálkodók száma ma már töredéke a korábbiaknak. Az elmúlt évtizedek elhibázott, bűnös politikájának köszönhetően helyettük van néhány több tízezer hektár fölött diszponáló földesúr (közülük a gázszerelőn keresztül közvetve maga a miniszterelnök, akinek a földvagyona egyedülálló a magyar történelemben) és falvanként néhány száz hektáros nagygazda és persze az egészen összezsugorodott kistermelői réteg. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne közöttük jogos elégedetlenség (most különösen az aszály által leginkább sújtott területeken – ők joggal hiányolnák pl., hogy a kormány imádkozáson kívül semmit nem tett az elmúlt évtizedben a károk megelőzésére, az öntözéses gazdálkodás fejlesztésére).
– A harmadik okot kell legjobban érteni, ez pedig az (elsősorban EU-s) támogatások elosztásának tipikusan fideszes módja. Azokat ugyanis úgy állították össze, hogy többségük NEM JÁR, hanem PÁLYÁZNI KELL, ahol a pályázatok elbírálása ugye a kormányhivataltól függ, sokszor a szokásos szubjektív pontozásokkal. A gazda pedig dönthet, hogy tüntetni megy, vagy a milliós géptámogatást, vagy legalább csak az agrár-környezetgazdálkodási támogatást szeretné megkapni – utóbbi a földalapú, automatikus támogatáson felül járó nem hatalmas nagy pénz. De szintén nem jár , hanem pályázni kell rá – így zsarolja a kormány az EU-s pénzekkel a gazdákat. Ez nyilván nem lesz örökre sikeres zsarolás, de eddig működött.”

Csak nem jelent fel… mert azt is szokta, ha mások mást látnak a valóságból, mint ő, a főszervező. Erre figyelmeztetett egy régi jó kollégám, a Tibi: Tito kutyától az eltűnésig: kicsoda Szabó Bálint?

Már csak egy szösszenet:

Valakiről valamit sejtetően: az államférfi az államférfi, a fideszkatona pedig fideszkatona, és akkor még kedves és nőies voltam. A két képzett öreg harcosnak stílusa volt, neki pedig nincs. Találják ki, kiről szóltam. Más: a tűzijáték Budapesten elmaradt (majd megtartják egy furcsa dátumú napon, amikor is valamikor a múltban a románok ügyködtek). Eső ugyan nem veszélyeztette volna a nagy eseményt, de akkor ki tudja, mi? Lehet, hogy a nem útra kelő gazdák vagy egyéb ismeretlen ok, avagy simán a gazdasági körülmények? Most mit tesz majd a magáncég, amelynek az állam kiszervezte a rendezés jogát? Orbán Viktor a nagy honvédő háborús veszélyhelyzetben Horvátországból azért üzent nekünk. Továbbra is sok a migráns, bár sokat mi is engedünk be például Debrecenbe majd környezet szennyezni, és sok más egyéb veszély mellett most a legújabb agymosó propaganda elem, mely ezt fogja sulykolni: megtámadták a kereszténységet!
Ez veszélyes. Álljunk ellen Brüsszelnek, Sorosnak, az araboknak, muszlimoknak, vagy az a kedves és minden látó jó Isten tudja kinek, csak az államkaszába ne turkáljunk, csak a forint inflációja, az élelmiszerárak emelkedése és a rezsimizéria ne érdekeljen minket tiszta erőből. Mert minek? Az el van döntve.

Hú, csak most kezdek belejönni, hát még ezt leírom. Az internetadó és az állatok és a fák. Ennyi az ellenzék ereje. Ha emberekről van szó, nem sírnak ennyit.

Apropó! Üzenjük meg magunknak, hogy a rezsi csökkentése miatt nem vesszük el azoknak a szerencsétleneknek a fáját, akiknek eddig se volt se árama, se földgáza és nem is kaptak semmiféle valós rezsi kompenzációt, mint mi! Tüntessen a biodíszlet ellenzék az érdekükben, mert a sok sunyi ember miatt megy fel a fa ára, és ezek képesek az otthonaikban éhen fagyni, kedveskéim, mert nem kutyák, nem internet és nem fák!

Ugye milyen stabil ez az ország? Ugye milyen jó itt élni!

Na, jó napot Magyarország!

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...