BEZÁR

Közösségi média

800

Tüzeket oltanak, amiket ők okoztak

Nálunk a legjobb élni, mert itt mindenki utál mindenkit, itt minden egyes nap a túlélésért zajlik, ami csak a másik fejére taposásával lehetséges!

Kedves Olvasóim!

Vélemény következik! Nincs mottó!
Oly sokszor olvashattak tőlem szubjektív helyzetelemzést, hogy azokat már bizonyára unják is. Talán képes is lennék megállni, ha nem ömlene rám mindenhonnan az állami propaganda az irritálóan durva és hazug szövegeivel. Miképp lehetne ezt másképp kompenzálni, minthogy ellensúlyokat próbálunk képezni az agyunkban, hogy ne váljunk manipulált Máriókká. Ebben próbálok segíteni Don Quijoteként néhány társammal a Debrecinerből. Kezdjük is!


Horváth Ferenc - Bűd - konténer
Horváth Ferenc

Orbán Viktor már nem szalonképes az Európai Unióban. Azt ne várjuk, hogy más országok delegáltjai követeljék tőlünk, hogy helyette küldjünk más miniszterelnököt! Ne várjuk meg! Ha nem csinálnak semmit az Európai Parlamentben a magyarok, az is lehet, hogy megkönyörülnek a várvédő hinta-palinta kis fenegyereken! Szanyi is volt fenegyerek és EP képviselő is, de minek?
A miniszterelnök már itthon sem szalonképes. Ide elég egy pont. Pont.

Hogy miért nem szalonképes?
Mert már csak rontani tud a kialakult nemzetközi megítélésünkön a „fajkeveredős” izgágaságával, a belső gazdasági helyzetünkön Szijjártó – mindent is tudó – Péter külminiszterrel és a parasztmanökenjeivel egyetemben. A hintapolitikája undorító, a hazudozásai átlátszóak, az állami vagyon és pénz kiszervezései, mint például az eszközkezelősök lakásainak ellenérték nélküli átruházása nem állami szervezetekhez, vagy az egyetemi pénzek alapítványokhoz való áttöltése, ahol a kuratóriumi tagok szolgalelkű fideszes közszolgák is egyben, politikai bukásuk esetén tovább élhetnek állami pénzből – és i tak dalse, hogy stílusos legyek.

Az államcsődközeli helyzet kényszeres kormányrendelkezései pedig egy célt szolgálnak: a polgároktól való minél több pénz lenyúlását. Merthogy szerintem üres az államkassza. Matolcsy jegybankelnökkel együtt tettek róla, hogy így legyen. Túlfűtötték a gazdaságot és most isszuk a levét. Tüzeket oltanak, amiket ők okoztak. Közben folyamatosan cáfolják a médiabirodalmi köreiken keresztül, hogy mennyire nagy a baj. Van 35 milliárdnyi eurótartalékunk meg aranyunk.

Éljen! Ki ellenőrzi, hogy ez igaz-e, és ha igaz, meddig elég a horribile államadósság és a kötelező állami kiadások megfizetésére. Ó! És el ne felejtsük; a tákolmány jogrendbe állítása óta a TB is adó (ergo akár meg is dögölhetsz orvosi ellátás nélkül – is) és a nyugdíj is csak adható. Ha csökkentik a mértékét, majd kussolsz, mint mindig. Mint mindig!

Mondjuk, nem lehet könnyű feladat lenyomni mindent a manipulált tűagyú torkán akkor, amikor az élelmiszerárak 40%-os inflációt mutatnak, és lassan már a hülye is megérti, hogy az energiaárak emelése körüli mizéria nem más, mint egy újabb manipuláció. Kísérlet arra, hogy a magyarok fizessék meg a fideszes urambátyám népség nyilvánvaló tolvajlásainak, parasztkodó nagyzolásainak, és a magyar jogállamiság tönkretétele miatt elmaradt európai uniós támogatásoknak az árát. Tehát a magyarokkal fizetteti meg a Fidesz azt, amit 12 év alatt csinált! Többek között. Merthogy az államkassza ürességének milliónyi oka van, de legfőképpen az illiberális gazdagságpolitika korrupcióval teljesen átszőtt rettentően nagyképű, az átlagembert a végletekig lenéző, hülyének tartó, birkateremtő mivolta.

Ez egy elmebeteg országkifosztó gazdaságpolitika, ami semmi másra nem épül, csak arra, hogy a teljesen hülyék felett az erőszakos félkegyelműek is uralkodhatnak. A nép szemszögéből ezer sebből vérzik ez a rendszer, de akik csinálják, azok a pereputtyukkal és a haverjaikkal együtt milliárdosok, és egyre többen. Mindenféle valós munkavégzés nélkül, okosasszisztenciával (szintén pénzért cserében).

Ami miatt még Magyarország miniszterelnökeként jegyzik ezt az egyébként szerény véleményem szerint beteg embert, az nem más, mint az, hogy sorozatos manipulálásaikkal, a goebbelsi propaganda módszereivel, az országvezetési pozíció tudatos kihasználásával annullálta a tudatos ellenzéket.

Nincs ma valós politikai ellenzéke ebben az országban. A parlamenti képviselők – akik lufifújogatós érveléseik mellett – képesek voltak a Fidesz tákolmányára esküt tenni, ma már bármilyen okosat vagy értelmeset mondanak, tesznek vagy javasolnak is, nem figyel rájuk senki. Biodíszletek csak a parlamentben, és bizony az utcán se érnek sokat politikai vezetőkként. Nem is nagyon igénylik őket. Szinte semmi követettségük nincs. Nem öröm ezt leírni nekem, de ez az igazság.

Nomármost az ellenzékinek tartott civileket sem kerülte el a társadalmi agyrágóbogár. Ők pedig azt hiszik, hogy a civilek bármit is tehetnek egy ilyen durván kiépített egypártrendszerű államhatalom ellen, mint amilyen a nemzeti együttműködés rendszere, amit a pénz és a befolyás tart össze. Az Orbán-Matolcsy duónak folyamatosan szórni kell célzottan a pénzt a velejéig korrupt NER-be, amelynek tagjai igen busás haszon mellett foglalkoztatják az átlagembereket. Így lesz munka, aminek az árát 12 év után most húzták egy kicsit feljebb. Eddig nem. Mesterségesen tartották lenn. Most meg elviszi az infláció! A szociális háló pedig szinte nulla. Milyen jó nekünk, nem?

Másutt sokkal magasabbak a jövedelmek, mint például Németországban, amire a magyar M1 média folyamatosan mutogat, hogy lám, ott mindjárt vége a világnak az energiahiány miatt, hadd érezzük a mi bunkó nemzeti együttműködési rendszerünk jóságos hatását, felszázszorozva. Mi vagyunk a megfélemlített, sarokba szorított, idegbajos kiváltságosok, bizony. Elmebeteg országban lehet ilyen is!


Folyamatosan kicsalogatják az emberekből mindenféle hülye húzással a párna alatt tartott megtakarításaikat.
Ilyen például a „félpénzért felújíthatod a házadat” program. Mindegy, hogy az építőanyag ára folyamatosan emelkedett és emelkedik, a vas is milyen, csak legyen mindennek jó sok áfatartalma, és a játszma minden résztvevője tolja be a kötelező adónemei után a pénzt az üresen kongó államkasszába. Erre való a gazdaság túlfűtése. Sok pénzmozgás, sok adó, de a keresletnövekedés keményen húzza ám fel az árakat is! Most például az egekbe. Hamar lett sok pénz! A kapzsi pedig kapzsi marad, bármilyen társadalmi rendszer is létezzen!


Vagy mivel az öregebbeket már egy életre tönkretettük, a fiatalokat húzzuk be a bazi nagy lakáshitelekbe,
hogy egy életen át fizessenek 60 négyzetméter élettérért a bankoknak és az államnak is. Ha pedig majd nem lesz munka valamilyen oknál fogva, a hitelintézetek befektetői tízszeres-százszoros haszonnal várhatják a jó kis évekig felturbózott adósságok után a kellemes árveréseket.. Az idő nekik dolgozik. Á, ez nem a joggal való visszaélés, dehogyis! Ez üzlet! Kőkemény és aljas üzlet! A befektető üzlete, amikor a kisujját sem mozdítja meg a gazdag ember évekig, csak gyarapszik. A végrehajtókról meg már többet tudunk Völner Pál nemtelen virágzása és bukása óta.

Szóval egész jól állunk: a fasiszta vezetési elemeket sem nélkülöző országirányítás lassan becsődöl, az ország csődközeli gazdasági helyzetbe került, bár tagadják és a jó gazdasági mutatókra hivatkoznak, én pedig a megérzésemre, és amit látok: egyre növekvő magas élelmiszerárak, egyre növekvő eltúlzottan kezelt és manipulált energiaárak és szegényedő lakosság, már akinek van hova szegényedni. A hatalomtól elvakult elmebetegek uralkodnak a magyar nép felett, a magyar nép zöme pedig tűagyú behemót növényevővé vált, akiben gyúanyagként csak annyi spiritusz maradt meg, hogy ő személy szerint mindenkinél különb Európában, le van mindenki más (…) ejtve. Mindenki hülye. Nálunk a legjobb élni, mert itt mindenki utál mindenkit, itt minden egyes nap a túlélésért zajlik, ami csak a másik fejére taposásával lehetséges! Ez bizony stresszel jár, ami itt-ott kitüremkedik már az agyból! Némelyek teljesen közömbösek minden és mindenki iránt, csak nekik legyen egy kicsivel még jobb. A sok hülyével elhitették, hogy minden bajok okozója az orosz-ukrán háború, Brüsszel meg még Soros is, meg mindenki, aki a disznóölős manusnak nem tetszik. Enyhe népi motívum lett a böllér Viktorból. Nonszensz az egész.

Közben már bekerült egy – a böllér által szerintem támogatott – náci banda is a parlamentbe, a biodíszlet ellenzék belső ellenzékeként. Majd Toroczkai leugatja őket. És leugatja. Ez történt az ellenzék által összehívott rendkívüli országgyűlési ülésnapon is legutóbb. A fideszbanda pedig ügyet sem vetett rájuk. Tisztán látszik a demokrácia, nem igaz?

Hol vannak ezek a svédekhez képest, ahol a kormányzópárt képes bevonni egy-egy szakmai kérdésbe a saját ellenzékét, hogy a népnek legjobb megoldást tudják összehozni. Igaz, ott nem maguknak emelgetik a fizetésüket a parlamenti képviselők, hanem egy külön bizottság igazítja az országos jövedelmi átlaghoz. Nincs is akkora arcuk, mint a mi politikai pályára lépett üzletembernek nevezett milliárdosainknak, vagy az eddig gazdagburokból a parlamentbe csöppenő incifinci képviselőinknek tojáshéjjal az altájukon.

Hogy mi a megoldás? Ki válthatná le a NER-t és ezzel Viktort is? Egyelőre senki. Talán csak a sajátjai. Talán akad még egy-két jóérzésű befolyásos fideszes, bár erre kicsi az esély egy tekintélyuralmi politikai rendszerben. Tudják, mikor lenne demokrácia ebben az országban? Ha Orbán Viktor felkérné Márki-Zayt és Gyurcsányt például, hogy az ellenzék delegáljon szakértőket a különböző hangzatos bizottságaiba, akik egy-egy miniszter helyett dolgoznak! Ha beleláthatnának a dolgokba. Itt, ahol mindent titkosítanak, ami kényes téma! Persze a kavics előbb virágzik ki, tudom.

Elvetett megoldások:

Forradalom, de kikkel? Ilyen buta és megosztott társadalmat régen látott Európa! A parlamenti ellenzék nulla. Ott most csak a nemzetiszocialista érzelmű erőszakos emberek erősödhetnek. A jobbik szétesett, Jakab Pétert kicsinálták, a tagság majd szépen átfolyik – lehet, hogy a vezetéssel együtt – a régi radikális és rasszista haverokhoz. Szép kilátások! A bukott fasisztákat a nácik szokták követni, bár lehet, hogy Orbán kihúz még velük együtt egy ciklust, mert van az a közpénz.

Majd a civilek! Dehát milyen civilek, hát kik azok a civilek? Az a néhány fizetett okostojás, akikből egy-kettő bekerült a parlamentbe? Vagy a fiatalok, akik egy sörrel a kezükben lefekszenek aludni az Oktogonon? Ugyan már! Mondjanak már egy jól működő, önfenntartó civil mozgalmat! (A Márki-Zayos most még nagyon zajos.) Kéne egy nagy „milla” olvasztótégely, de már nincs esélye, nem úgy, mint amikor először „nem tetszett a rendszer, nem tetszett ez az egész”.

Akkor majd a gondolkodók! Élükön a földre kényszerített Magyar Tudományos Akadémia tagjaival és az egyetemi vezetőkkel, akiket egy-egy fideszes alapítvány vett kéz alá, ugye? A gondolkodó, közben elszegényedő, sokszor albérletben kikötő értelmiség a professzorokig bezárólag sajnos csak a szavakkal és a tudással bír, nem a hatalommal. Nincsenek embereik, nincsenek követőik, nincsenek értő hallgatóik, nincsen elég párttag, szakszervezetis, vagy csak kevesen, és ami a legfontosabb, nem tudnak másik munkát adni, ha a Fidesz kiveti maga közül a forradalmár lelkületű embert! Érdekes. Gyurcsányék se, meg senki se, az ellenzéki milliomosok közül se!

A nincsteleneknek pedig nincs vezérük, sose volt. Elnyomóik azonban mindig. A belső elnyomók kegyetlenebbek, mint a radikális külsők! A választások idején mindenki krumplizsákká válik azon a környéken, ha akar, ha nem. Demokrácia vagy csak Mocsokrácia?!

Sztrájkok, polgári engedetlenségi mozgalmak? Sokáig kéne tartani magukat. Nagyon sokáig. Ki szervezi meg? A kommunisták, akik el se mentek szavazni, mert minek? Végül is Putyin vagy Viktor diktátor, még akár szocialista vonásaik is kialakulhatnak a nagy Kínai Népköztársasággal együtt. Lesz majd proletárdiktatúra! A dolgozó nép majd átveszti hatalmat. Agyrém.

A darabokra vert szakszervezetek? Ugyan már! Majd maguk mellé állítják a vezetőket és egy-kettő bekerül a parlamentbe. Politikus lett a nagy katonából is, aki bohóckodott, ahelyett, hogy komoly maradt volna. Testvérek, rokonok, milliárdosok a patkó két oldalán.

Vagy a kispártok, amelyek zömét 2018 óta sakkban tartja a Fidesz az aláírásgyűjtő ívek miatt, amikor is senki nem került felelősségre vonásra? Ugyan már!
Ez így K.O. Hagytuk, hogy ez legyen!

Ha mégis van valami remény, az az, hogy a történelem kereke forog, és van az a pont, amikor átlendül. Akkor jöhetnek a középen lévők, hogy leváltsák a felül lévőket, az alul lévők pedig maradnak ott, ahol voltak. Ismerős ugye? Írtam róla. A Debreciner 800 címkéje alatt megtalálják!
Reménykedjünk. Azt lehet. Ha néha nem tetszik a stílus, tudják be annak, hogy így is nagyon sokat moderáltam magam, ha még jobban törekedtem volna erre, akkor egy se hús, se hal szöveget kapnak, és el sem jutnak idáig!

Persze mindig nem lehet az élet nagy dolgain gondolkodni.
Látogassanak rokonokat, pihenjenek, mert szeptembertől – ha még tart a háború is itt mellettünk -, akár a majomhimlő vagy bármi más is meglepheti gyenge kis hazánkat, hogy bírjuk a gyűrődést és tekintsünk rá úgy, hogy Isten akarta ezt, mint azt is, hogy Orbán Viktor legyen a vezérünk.

Már akinek az..

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...