BEZÁR

Közösségi média

Fegyveres őrök kísérik az utasokat egyes Debrecenből induló vonatokon – Telex

Megnőtt a Debrecen környéki éjszakai és kora reggeli járatokon a rendbontások száma, így egyes vonatokon november 29-től készenléti rendőrök és vasútőrök is utaznak. Vasárnap óta már egy délutáni járaton is fegyveresek biztosítják az utazást – legalábbis elméletben.

Nagyállomás, közlekedés, vasút
Debrecen
Koppányi Szabolcs

Amikor azonban kipróbálták az egyik vonatot a Telex munkatársai, nem találkoztak velük. A hivatalos közlés szerint az akció működik, mint ahogyan a MÁV által biztosított testkamerák is.

Nagyot romlott a vonattal utazók és a vasúti dolgozók biztonságérzete több Debrecen környéki vonaton az utóbbi időkben. Az egyik vasutas szakszervezethez, a VDSZSZ-hez érkezett jelzések szerint kiabálnak, provokálnak és rettegésben tartják az utasokat és a jegykezelőket a MÁV hajnali és késő esti járatain jegyek és okmányok nélkül utazó, sokszor bedrogozott rendbontók. A vasutasok szerint az is probléma, hogy a jegyvizsgálók zömében egyedül dolgoznak, közülük is főleg a nők érzik azt, hogy nincsenek biztonságban.

Ennek hatására döntött úgy a MÁV, hogy november 29-től a vasúttársaság biztonsági munkatársai és a készenléti rendőrök utazzanak a Nyíregyháza–Debrecen–Budapest Nyugati pályaudvarig közlekedő napi öt, majd december 12-től már hét járaton. Elméletben legalábbis…

Nincs megelégedve az intézkedéssel a problémát jelző szakszervezet. Ők szintén tapasztalták, hogy egyes vonatokon a beígértek ellenére elmaradtak ellenőrzések, de nem tekintik minden esetben hasznosnak a korábban bevezetett testkamerákat sem.

További részletek a Telex cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...