BEZÁR

Közösségi média

Nem vizsgálták Czeglédi Gyula polgármester felelősségét a hajdúszoboszlói fürdőkomplexumban történt 47 milliós csalás kapcsán

A rendőrség egy 34 éves nőt gyanúsított meg, aki a gyanú szerint a cég pénzét pár hónap alatt utalta át a saját bankszámlájára. A Debreceni Járási Ügyészség a Debrecinert arról tájékoztatta, hogy a nyomozás során csak az ő büntetőjogi felelősségét vizsgálták. November végére ígértek tájékoztatást az újabb fejleményekről.


Hajdúszoboszló - strand

hungarospa.hu

Még 2021. március 30-án jelentette be a rendőrség, hogy befejezték a nyomozást abban a hajdúszoboszlói ügyben, amellyel kapcsolatban 2020. február 25-én kaptak feljelentést arról, hogy egy alkalmazott 47 millió forinttal károsította meg a munkahelyét. A rendőrség nem nevezte meg, de ez a cég a Hungarospa Hajdúszoboszló volt, ahogy ez a fürdőkomplexum saját beszámolójából is kiderült.

A rendőrség nyomozása során tanúkat hallgattak meg, szakértőket rendeltek ki, majd egy 34 éves nőt gyanúsítottak meg, aki a rendőrség gyanúja szerint a cég pénzügyi ügyintézőjeként közel 47 millió forintot utalt el pár hónap alatt a saját bankszámlájára. „Gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, a nyomozóknak pedig sikerült a folyószámláiról 42 millió forintot lefoglalniuk” – írták. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság azt közölte, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, a keletkezett iratokat pedig vádemelési javaslattal megküldték a Debreceni Járási Ügyészségnek.


Sajtószabadság - Debreciner
Rajtad múlik! Kattints a képre!
Debreciner

Arról a márciusi tájékoztatásukban nem írtak, hogy vizsgálták-e az ügyben Czeglédi Gyula, a Fidesz által is támogatott független hajdúszoboszlói polgármester felelősségét, aki a bűncselekmény idején feltehetően még a fürdő vezetője volt. Az ügyben most megkerestük a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan azt az információt kaptuk, hogy a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, az iratokat pedig augusztus 16-án adták át a Debreceni Járási Ügyészségnek. Ezek szerint március végén ez még nem történt meg, hiába számolt be erről a police.hu. További részleteket a rendőrség nem árult el, arra hivatkozva, hogy már nem ők az ügygazdák.

Kerestük a Debreceni Járási Ügyészséget is, ahonnan október 18-án azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a nyomozás egyetlen személy büntetőjogi felelősségét vizsgálta és állapította meg, aki nem vezető beosztású alkalmazott volt. Az ügyészség jelenleg azt vizsgálja, hogy az ügy alkalmas-e a vádemelésre. Ennek eredményéről november végére ígértek újabb tájékoztatást.

Ha szeretnél hozzászólni, megteheted a Debreciner közösségi oldalán. Várjuk a véleményedet!

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...