BEZÁR

Közösségi média

800

Politikai pillanatmorzsák

Mindenki akarja az ellenzéki győzelmet 2022-ben, de vannak, akik sokkal jobban vágyakoznak a parlamenti képviselői székekért, mint a demokráciáért.

Országgyűlés

parlament.hu

Mottó: Árthat valaki az igazságnak hazugsággal, de éppen így hallgatással is. Cilibi Moise

Világ- és belpolitika two in one slágvortokban.
Az amerikaiak inkább Ázsiába szállítanak cseppfolyós földgázt. Az oroszoknak jó üzlet, ha csak a kapacitásuk kisebb hányadát használják ki, mint amit tudnának nyújtani. Európa pedig csendben van, és többet fizet, sokkal többet fizet a földgázért, mert mit is tehetne mást?

Mi következik ebből?
Európa leszabályozás alá került gazdaságát éppen most destabilizálják. A földgáz rendkívüli áremelkedése az élet minden területére kihatással lesz; emelkednek más energiahordozók árai is, az üzemanyagárak, a szállítási költségek árai, és ezzel minden más is, amit az emberek fogyasztanak!
Minket pedig az foglal el, hogy a kisfiús arcú politikus mikor vált újabb köpönyeget, végül is indul vagy nem indul (már mindegy is), kik azok a „momentumosok”, mit akar néhány „párbeszédes”, hogy áll a haja az MSZP-s kissé már idősödő kislánynak, az Afganisztánt megjárt anya kit támogat éppen, vagy hogy mit akar egy egoista despota az elkoszolódott ellenzéki politikai porondon.

Közben a „profán-parasztok” viszik, ami mozdítható, és azt is, ami nem. Vítyenka pedig úgy tesz, mint aki a thermopülai szorost védi Brüsszeltől, miután megegyezett az oroszokkal, és közben akár azon is gondolkodhat magában, hogy ő is kimegy „Spanyolba”, és majd él, mint Marci hevesen. Amúgy a mi Marcink is és a többi tehetősebb liberális is eléldegélnek hevesen, csak a szegények döglődnek 3,5 millióan az országban (köztük Hevesen IS).

Elmebajosok országa lettünk, no! Ha nem is négyszeresen, de duplán képviselet nélkül azok, akik valahol a végeken élnek szegénységben, egymást marcangolva. Köszönjük ezt meg a partjelzőknek! Éljenek a politikán kívüli nem politikus cigányok is, meg a nemzet biztonsága is! Őrület, hogy egy ilyen gyenge politikai közegben nincs egy valamirevaló cigánypárt! Őrület!

(Megjegyzés: kétszer voltam jelölt. Egyszer az LMP színeiben 2010-ben, egyszer az MCP színeiben 2014-ben.)

Horváth Ferenc
Horváth Ferenc
Facebook

Mit gondolok én 2021. október 8-án az ellenzéki politikáról?
Fekete-Győr András NEM politikus. Kár volt neki közéjük furakodni.
Karácsony Gergely politikája elfogadható, de sajnos maga az ember azonnali döntésekre képtelen típus. Kár, hogy bedarált maga mögé két kispártot is, néhány jó politikussal.
Tóth Bertalan jó politikus, de a saját pártja szorítja háttérbe.
Jakab Péter meglepően jól viselte az egyéni vereséget, és külső szemlélőként egészen jól érvel. A párttársai és a híveik oda szavaznak, ahová akarnak, ő ki fog állni a megválasztott ellenzéki „főpolitikus” mellett. Jó taktikus, és nem mellesleg eddig tartja a szavát.
Ha kihagytam valamit vagy valakit, az nem véletlen.
Itt tartunk. Mindenki akarja az ellenzéki győzelmet 2022-ben, de vannak, akik sokkal jobban vágyakoznak a parlamenti képviselői székekért, mint a demokráciáért.
Van még mit tanulnotok aranyoskáim!

Ma egy utolsó eszmefuttatás még!
Ha jól belegondolok, ezek a fiatalka „politikusok” nem tehetnek semmiről. Ha tehetősként papíron igazgatnak is cégeket, a háttérben valószínűleg ott van apu vagy anyu és a szakértő ügyvezető, mint „Lölőnél”, aki ugye nem egy polihisztor (lehet, hogy kutyát sétáltatni jobban tudnak). A holokausztról tág fogalmaik nem lehetnek, a soha nem létező kommunizmus szocialista vetületeit sem élték meg soha. Olyan kis izgága, hataloméhes emberkék ők, akik azt hiszik, két hét alatt (mint a Sanyi), meg tudják váltani a világot.

Most egy politikai főpróbán bizonyították, hogy kiforratlan, megvezethető, döntésképtelen, olykor nagyarcú, sőt hiteltelen politikai kisgyerekek ők, akik ma még nem alkalmasok egy ország felelősségteljes irányítására! Felnőhetnek a feladathoz, de ahhoz először nagyobb alázatra és némi másodhegedűs előéletre lesz szükség.

Más:
Ma (október 8-án) Gulyás Gergely (az a bizonyos) arról beszélt, hogy a „náciktól a kommunistákig tart az ellenzéki összefogás”. Én hozzáteszem, hogy egy fasiszta, álkeresztény Fidesz ellenében. Ha belegondolunk, akár igazat is mondhatna ezzel a miniszter úr! Nomármost!
Valamikor a Soros-támogatott Fidesz – ciki nem ciki – egy liberális párt volt. Most központosított hatalomra szert tevő fasiszta párt. Cseppet modernizálódva nemzeti szocialista elemekkel díszíti, néhol cizellálja a rablóversenyes kapitalizmusát. Ilyen alapon fogadjuk el, hogy a nácik és a kommunisták is fejlődőképesek, de ők mondjuk pozitív irányba.

A cigányok hátán parlamenti párttá vált Jobbik igen sok változáson esett át (radikálisabbjai implicite már Orbán rendszerét szolgálják). Ne vegyük el tőlük azt a felismerést, hogy esetleg rájöttek: az összes, politikailag megtaposott cigány ember együtt nem lop annyit egy év alatt, mint egy közepes fideszes bennfentes, akiről a bíróság is kimondja, hogy bűnös!
Nem szeretik a cigányokat. Mondjuk, nem is kell. Az MSZP-sek se szeretik a cigányokat! Mondjuk, azoknak se kell! (Aki csúnyán néz rám, azt én se szeretem, de tartsa be a szabályokat, és ne akarjon az életemre törni, mert az pórul jár!)

Azonban arra a Jobbik is rájöhetett, hogy mindenféle rasszista radikális majomkodással rajtunk (cigányokon) egy jottányit sem lehet változtatni, erőszakkal pedig egy demokratikus Európában nem illik. (Orbán Viktor ezt sokkal jobban csinálja a szegregált iskolákkal, a lebutított oktatással, a közmunkával, a munkaalapú társadalmában képzetlen százezrekkel.) A Jobbik többsége szerintem erre rájött. Ők is érezhetik, hogy Magyarország szeretete nem egyenlő a cigánygyűlölettel! A rasszista toriczkaik, a varjúhangú volnerek, a családcentrikus porcelán arcú női személyek, a bigott kis nácikok’ pedig mentek. Nem kis teljesítmény ez Jakabéktól, én ezt be tudom látni.

A kommunisták, akik sohasem voltak… szóval Gyurcsányék (akik sohasem lehettek kommunisták szegények) szintén tanulhattak a hibáikból. Volt és van nekik bőven, de képesek voltak egy szörnyű, gazdasági világválság utáni időt követően is talpra állni, kibírni a NER nyomását börtön nélkül, és politikai erőként ma is a parlamentben ülnek.
Meggazdagodva? Igen. Voltak olyan idők, amikor meglovagolták a privatizációt? Igen./Mások is? Igen. Börtönben ülnek? Nem! Orbánékra majd rá kell bizonyítani, hogy bűnözők a Btk. szerint is? Igen! Ők börtönbe tudták juttatni Gyurcsányt? Nem. A DK fejlődhetett a NER nyomás alatt? Igen.

Tehát, ha Gulyás Gergely szavait komolyan veszem, majdnem pontos a miniszter úr!
A VOLT náciktól a VOLT kommunistákig tart az ellenzéki összefogás, amelynek célja az, hogy a JELENLEG fasiszta, a nemzeti vagyont herdáló, mindennemű hatalomközpontosító, a nemzetszocializmus eszméje felé haladó, álkeresztény Fideszt megállítsák. Megállítsák, és egy konszolidáltabb, élhetőbb – pontosítok minden magyar állampolgár számára konszolidáltabb és élhetőbb – világot teremtsenek egy profán-paraszt elittel szemben, akik jó magyar szokás szerint átestek a ló másik oldalára, és azt hiszik, hogy mások azért vannak, hogy az ő cselédjeik legyenek!
No, ez így pontos!

(Egy barátom megkérdezte, mi a jelentése az általam használt „profán-paraszt” szópárnak?
Álljon itt a „profán-paraszt” magyarázata, mielőtt mindenki utálna miatta: a jó ízlést sértő, képzettségei ellenére is (ha van neki) neveletlen, bármikor hazudni képes, sznobszerű embertípus, aki el van szállva önmagától, és nem számít neki senki, csak az, aki a saját érdekkörében van. A paraszt szó Budapesten elterjedt pejoratív értelme: neveletlen.
Elnézést kérek ezért, de számomra így ülepedett le a NER tagok jellemezhetősége.)

Utolsó gondolatok, mert az idő felülírja, amit eddig írtam (megtartva és nem átírva a fent már leírtakat: 2021. október 8-án 11 óra magasságában a Parlament oldalán található téren Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára az előválasztási miniszterelnökjelölt- jelöltségétől. Érvei az államférfit idézték. Hogy az-e Karácsony Gergely, én még most nem tudhatom. Márki-Zay hozta az amerikai típusú „miért válasszanak meg engem” kortesbeszédet, ami újszerű Magyarországon, és őszintén megmondom, egy igen logikus felépítésű, érzelmektől sem mentes beszédet mondott.

Ami azonban hiányzott mindkét „államférfiből”: egyik sem tudta azt mondani, hogy ha mégis a nő, a DK-ás Dobrev Klára lenne a befutó, ők minden zokszó nélkül mellé állnának, és minden erejükkel továbbra is amellett tennének hitet, hogy leváltják a jelenlegi politikai rendszert Dobrev Klára irányítása mellett is. Az egymással szembeni korrektségük elveszett, amikor a politikai ellenfelüket is ilyen pidesztálra kellett volna emelniük! Nagyon sajnálom, de nem tudok hinni ilyen embereknek!

Szép napot mindenkinek!

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...