BEZÁR

Közösségi média

„Mindenféleképpen fog nőni a növekedés” – Barcsa Lajos alpolgármester szerint 2050-re elkészülhet Debrecen

Az önkormányzati tévének adott interjú alapján úgy tűnik, a politikus 29 év múlva is részt venne a város vezetésében.


Debreciner
Rajtad is múlik, meddig végezheti a dolgát a Debreciner. Kattints a képre!
debreciner.hu

Július 29-én Barcsa Lajos (Fidesz), Debrecen gazdasági ügyeiért is felelős alpolgármestere volt a DTV Közügy című műsorának vendége. Az adás felvételét augusztus 5-én töltötték fel az önkormányzati tévé Youtube-csatornájára.

A beszélgetés nagyrészében Vojtkó Ferenc műsorvezető Debrecen rövid- és hosszútávú gazdasági fejlesztéseiről kérdezte Barcsát. Az alpolgármester beszélt arról, hogy a városba többszáz milliárd forintnyi tőkét hoztak az elmúlt években idetelepülő cégek, megemlítette azt is, hogy az előző önkormányzati ciklus végére 80 százalékkal nőtt Debrecen iparűzési adóbevétele (arról nem beszélt, hogy mihez képest kell érteni a növekedést), illetve ismertette az önkormányzat közlekedéspolitikai elképzeléseit is (a Derke ezzel kapcsolatos kritikáira egyáltalán nem reagált), az adás végére pedig egyre meglepőbb kijelentéseket tett.

Amikor a műsor folyamán végig erősen alákérdező Vojtkó arról érdeklődött, „meddig lehet növekedni”, hogyan fognak kinézni Debrecen ipari területei 2050-ben, Barcsa azt kezdte el fejtegetni, hogy az észak-nyugati gazdasági övezetben nem szeretnének újabb területeket bevonni, a déli ipari parkkal kapcsolatos döntések pedig a befektetői érdeklődéstől függenek. Ekkor hangzott el tőle az alábbi mondat:


Barcsa Lajos

YouTube

„Nagyon szeretnék 2050-ben ott állni a déli ipari park bejáratánál azzal, hogy megtelt az ipari park, és azt gondolom, hogy egyébként akkor Debrecen is kész lesz, hiszen annyi munkahelyet hozunk létre Debrecenben, amely Debrecen jelen évszázadát jelentős mértékben meg fogja határozni.”

Barcsa Lajos gondolatmenete szerint tehát Debrecen egyfelől egy olyan város, amely jelenleg nincs kész, de be lehet fejezni, másfelől azért készülhet el 2050-re, mert annyi munkahelyet hoznak létre (a többes számú alak bizonyára a Fidesz által vezetett önkormányzatra, esetleg a Fideszre és a Debrecenben működő cégekre együttesen vonatkozik), hogy az már meghatározza a város évszázadát. A fenti kacifántos mondatból kiderül továbbá az is, hogy a 2014 óta önkormányzati képviselő és alpolgármester Barcsa még 29 év múlva is részt venne Debrecen vezetésében – legalábbis másképp nehezen értelmezhető, hogy miért éppen ő szeretné bejelenteni 2050-ben a déli ipari park megtelését.

És itt még nem volt vége, Vojtkó a műsor végén megkérdezte ugyanis Barcsától, mekkorára növekedhet hosszútávon Debrecen lakossága. Az alpolgármester kifejtette, hogy az agglomerációval együtt a város lakossága már most is 400 ezer személyre tehető. „Most az, hogy Debrecen közigazgatási határán belül mennyien leszünk, vagy az agglomerációval együtt, az azt gondolom, hogy a munkaerő szempontjából teljesen mindegy, de én azt gondolom, hogy az agglomerációval együtt mindenféleképpen fog nőni a növekedés, és akkor ezt a négyszázezres számot fogjuk növelni a későbbiekben” – válaszolta Barcsa, mire a műsorvezető elismerően hümmögött, majd sok erőt kívánt az alpolgármesternek az általa elmondottak megvalósításához.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...