BEZÁR

Közösségi média

Vitaszabályzatot alkotnak az ellenzéki előválasztásra készülő hatok

Július 26. után következhetnek a jelölti viták szerte az országban.

A 2022-es országgyűlési választáson közösen induló hat ellenzéki párt meggyőződése szerint az eltérő politikai vélemények nyílt, átlátható ütköztetése a Magyar Köztársaság demokratikus működésének egyik legfontosabb garanciája – olvasható a hatok Országos Előválasztási Bizottságának (OEVB) közleményében.


Előválasztás - 2019. Budapest
Főpolgármesteri ellenzéki előválasztási vita 2019 júniusában
MTI/Balogh Zoltán

Az ellenzéki szövetség pártjai támogatják minden választókerületben az induló jelöltek között a méltányos keretek között megtartandó politikai vitákat. Az ilyen alkalmak betekintést nyújtanak a polgárok számára, láthatóvá teszik az eltérő álláspontokat és esélyt kínálnak a legjobb kompromisszum megtalálására.

Az OEVB szorgalmazza és a jövőben segíteni is fogja az ilyen viták megrendezését. A hat párt közösen vitaszabályzatot fog alkotni, és ezek mentén hivatalos vitákat fog szervezni az előválasztást megelőzően, hogy ezzel is segítse a jelöltek különböző álláspontjainak a legszélesebb körű közvéleménnyel való megismertetését.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

A közlemény szerint a szövetséget kötött hat ellenzéki párt kiemelten fontosnak tartja az esélyegyenlőséget. Annak érdekében, hogy minden választókerület összes jelöltje ugyanolyan feltételekkel vehessen részt a vitákban, az OEVB úgy döntött, hogy előválasztási vitákat július 26-át követően fognak rendezni. Ezen a napon nyílik ugyanis az előválasztási jelölt-bejelentkezés, ettől kezdve már olyan személyek vehetnek részt a vitákon, akik ténylegesen jelöltetik magukat.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...