BEZÁR

Közösségi média

Csalás gyanúja miatt nem hitelesítette egy lélegeztetőgépeket beszerző cég mérlegét a debreceni könyvvizsgáló – 24.hu

Egymásnak ellentmondó bizonylatokra bukkant. A véleményében azt írta: valószínűsíthető, hogy nem elszigetelt jelenségről van szó.

24.hu

24.hu

A 24.hu írta meg április 23-án, hogy a 2020-as nagyszabású állami lélegeztetőgép-beszerzésben érintett, a külügyminisztériummal 4,7 milliárd, az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal 7,7 milliárd forintos szerződést kötő informatikai cég, az OTT-One Nyrt. részvényeinek a tőzsdei kereskedését felfüggesztette a Magyar Nemzeti Bank, mivel a részvénytársaság könyvvizsgálója felmondta a szerződését.

A cég könyvvizsgálója a debreceni székhelyű REPORT & AUDIT Könyvvizsgáló és Adószakértő Kft., személy szerint Gyapjas István, aki a 24.hu megkeresésekor a titoktartási nyilatkozatra hivatkozva nem árult el konkrétumokat a szerződésfelmondás okáról. Az OTT-One ugyanakkor a jegybank határozatát részben teljesítve közzétette: miért döntött úgy a könyvvizsgáló, hogy nem hitelesíti a mérleget. Csalás gyanúját észlelte, például egymásnak ellentmondó bizonylatokra bukkant, ráadásul a könyvvizsgáló a véleményében azt írja: valószínűsíthető, hogy nem elszigetelt jelenségről van szó.

A cikk szerint az OTT-One nem ért egyet a könyvvizsgálóval, jogellenesnek tartják a visszalépését. A történtek miatt súlyos szerződésszegésre hivatkozva rendkívüli felmondással megszüntették a könyvvizsgáló jogviszonyát.

Az ügyről további részleteket a 24.hu cikkében olvashatnak.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...