BEZÁR

Közösségi média

Sürgősen oltsák be a tanárokat!

A petíció címzettje Orbán Viktor és Müller Cecília.

koronavírus - iskola, oktatás

Aláírásgyűjtés kezdődött az interneten azzal a céllal, hogy a jelenlegi zár után következő iskolanyitásra minden – arra igényt tartó – pedagógus megkaphassa a koronavírus elleni vakcinát.

A petíció kezdeményezője így fogalmaz:

Magyarországon minden második tanár 50 évnél idősebb és a koronavírus fokozottan veszélyezteti őket. Oltás nélkül nem lehet az iskolákat felelősségteljesen megnyitni áprilisban, márpedig a tanárok nem szerepelnek elöl az oltási sorrendben. Gyors intézkedés nélkül az összes tanár beoltása még hónapokig elhúzódhat! Ezért kérjük, hogy az oltási sorrendben vegyék őket előre, és haladéktalanul oltsák be a tanárokat! Tanáraink, gyermekeink egészsége és az iskolák biztonságos működése kiemelten fontos lesz a következő hónapokban!

Miközben a tanárok lelkiismeretesen végzik munkájukat, hosszú órákon keresztül zárt térben tartózkodnak a sok esetben tünetmentesen fertőző gyermekekkel, így nap mint nap ki vannak téve a koronavírus-járvány kockázatának. Megbetegedés esetén a korosabb tanárok joggal aggódnak egészségükért. Az iskolák működését áprilistól is lehetetlenné fogja tenni a tanárok gyakori hiányzása vírusfertőzés esetén, ezért kiemelten fontos, hogy oltást kapjanak.

Itt lehet csatlakozni a kezdeményezéshez.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...