BEZÁR

Közösségi média

Új részleget kellett megnyitni Debrecenben a koronavírusos betegek kórházi kezelésére

A betegek között egyre nagyobb a fiatalok és a lélegeztetésre szorulók aránya. A legfrissebb adataink december közepéről származnak, azok alapján korábban 452 személy volt a legtöbb, amennyit a város egészségügyi intézményeiben ápoltak.

Az egyre több koronavírusos beteg miatt meg kellett nyitni a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Járványügyi Ellátó Központ 2-es részlegét – tájékoztatott március 9-én a felsőoktatási intézmény honlapja.

A most megnyitott részlegben fekvőbetegek ellátására intenzív- és általános osztályt is kialakítottak. Szintén a betegek növekvő száma miatt szigorították az előszűrést a nem légúti betegek ellátását végző sürgősségi klinikán: a kikérdezés és a testhőmérsékletmérés mellett a fertőzésgyanús betegeknél gyorstesztet is végeznek, a pozitív eredményt produkáló személyeket a Kenézy Gyula Campusra (korábbi nevén Kenézy Gyula Egyetemi Kórház) szállítják.

„A betegek között egyre több a fiatal, és folyamatosan nő a súlyos állapotú, lélegeztetésre szoruló koronavírus-fertőzöttek aránya” – tájékoztatott az egyetemi sajtóiroda.

A járványhelyzet romlása miatt március 9-től megváltoztatták a Klinikai Központ járó- és fekvőbeteg ellátási rendjét is. A heveny tüneteket mutató, sürgősségi kivizsgálást, ellátást igénylő betegeket soron kívül fogadják. Az onkológiai ellátás zavartalanul folytatódik, de a halasztható ellátások kapcsán a már előjegyzéssel rendelkező betegek új időpontot kapnak.

Korábban 452 koronavírusos beteg volt a legtöbb, amennyit Debrecenben kezeltek

Közérdekű adatigénylést követően február 3-án írtunk arról, hogy október 1. és december 16. között a koronavírussal összefüggésben több mint 400-an hunytak el a debreceni egyetemi kórházak valamelyikében. Arról is beszámoltunk, hogy az általunk vizsgált időszakban december 2-án ápolták a legtöbb beteget a Klinikai Központban és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban: 452 személyt.


koronavírus

debreciner.hu

koronavírus

debreciner.hu

koronavírus

debreciner.hu

koronavírus

debreciner.hu

Hogy megtudjuk, miképpen alakult december 16-át követően a kórházban kezelt betegek és a koronavírusban elhunytak száma, február 7-én az Átlátszó rendszerén keresztül újabb közérdekű adatigénylést adtunk be a Debreceni Egyetemhez. Február 22-én Szabó Zoltán klinikai elnök azt közölte a Debrecinerrel, hogy az alapesetben előírt 15 napos határidőben való teljesítés a veszélyhelyzettel összefüggő közfeladataik ellátását veszélyeztetné, ezért csak a vonatkozó kormányrendelet által biztosított 45 napos határidőben fognak válaszolni az adatigénylésünkre.


koronavírus - 2021. március 10.

debreciner.hu

koronavírus - 2021. március 10.

debreciner.hu

Az első grafikonon a Hajdú-Bihar megyében eddig regisztrált, a másodikon pedig az új fertőzöttek számának az elmúlt időszakban történt változását láthatjuk 7 napos mozgóátlagban. Ez a számítási mód a napi adatközlések időnként nehezen értelmezhető számai helyett megmutatja a helyi járványhelyzet trendjeit. A mozgóátlagról itt olvashatnak részletesebben.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!


koronavírus - maszk

debreciner.hu

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...