BEZÁR

Közösségi média

A SZEMEDNEK HIGGY!

Így köszöntötték a politikusok a karácsonyt, illetve szavazóikat 2020-ban

A többség letudta a szokásos közhelyes „képeslappal”, Papp polgármester két alkalmi videót és készíttetett magáról, a dékás Varga a „nyomorult gazemberekről”, köztük az „Orbánokról” is írt szenteste napján.


karácsony

Bevett szokás ezen a vidéken, hogy jeles alkalmakkor a politikusok, köztük a hajdú-bihari országgyűlési képviselők, illetve Debrecen polgármester a közösségi hálón köszöntik híveiket, követőiket.

Hajdú-bihari egyéni választókerületi országgyűlési képviselők (Fidesz)

Bodó Sándor saját személyéről készült fotóval, egy adventi koszorú, egy karácsonyfa és két nemzeti lobogóval – amelyek közül az egyik vagy lengyel, vagy magyar mindkettő) – köszöntött.

Kósa Lajos is egy őt ábrázoló fotóval futott neki a hosszú ünnepnek: Debrecen főterén nézi a mindenki karácsonyfáját közelről. Szövegének tételmondata: „Egyetlen valami a mienk, a Szeretet.”

Pósán László sem hagyja ki a Nagytemplomot. Ezt a használt kaparós sorsjegyre hajazó produkciót más is használta, például Nagy Sándor debreceni önkormányzati képviselő.

Tasó László kilép a választókerületéből, a Parlament közelébe helyezi, emeli magát.

Tiba István üdvözletének képi világa legkevésbé sem idézi választókerületének településeit.

Vitányi István közösségi oldalának munkásai sem sokat vacakoltak az eredetiség esetleges gondolatával.

Országos pártlistáról a parlamentbe került debreceni kötődésű országgyűlési képviselők

Halász János (Fidesz) – nem tett ki a közösségi oldalára karácsonyi köszöntést.

Varga Zoltán (DK) az egyik Facebook-oldalán aranyban pompázó fenyőfákra írta, hogy békés, boldog karácsonyt kíván, ám a kép mellé hosszabb szöveget is mellékelt. Ebből idézünk:

„Az ezerszer elátkozott Nérók, Caligulák, Trumpok, Orbánok, az összes nyomorult gazember pedig a múltba vész, a társadalom immunrendszere kilöki, a történelem elsöpri, szemétre dobja őket. A seb pedig, amit okoztak, lassan beheged, meggyógyul. Én ebben hiszek. Van, aki Jézusban. (…) A Kedves Vezetőnek annyira, de annyira felesleges már, a szokásos szemforgató, hazug templomi színjátékát eljátszania. Újratervezés következik, és nincs az az isten, aki megmenti az elkerülhetetlen jövőtől!”

Debrecen polgármestere

Papp László ugyanazon a napon, december 24-én két különböző videóüzenetben is köszöntötte a debrecenieket.

Az egyik a Debreceni Advent közösségi oldalán látható:

A másik a polgármester oldalán:

Egy nappal korábban a hanukai köszöntése – az is videó – tűnt fel a világhálón, de ez nem kapott helyett sem Papp László közösségi oldalán, sem a város hivatalos internetes helyein.

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...