BEZÁR

Közösségi média

Milliárdos lopással vádolja Tiba István képviselő Balmazújváros vezetését, a polgármester szerint éppen fordított a helyzet

A fideszes országgyűlési képviselő az előző uniós ciklus során nyert pályázati pénzeket vetette össze a helyreállítási alapból kapható összeggel. Hegedüs Péter szerint ezek a számok nem összehasonlíthatók, Tiba csak lejárat és félretájékoztat, miközben ő kormánypárti politikusként valóban az emberek meglopásához járul hozzá.


Balmazújváros

Facebook

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Tiba István (Fidesz), a Hajdú-Bihar megyei 6-os számú országos egyéni választókerület országgyűlési képviselője, a parlament jegyzője egy november 28-án a közösségi oldalára feltöltött rövid videóban közel egymilliárd forint „ellopásával” vádolta meg Balmazújváros vezetését, Hegedüs Péter (független) polgármestert név szerint is megemlítve. Tiba a videóban arról beszél, hogy míg a város 2014 és 2018 közötti fideszes vezetése, élén a 2018-ban jogerősen 5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélt, de azóta is szabadlábon lévő Veres Margittal (független) 3,191 milliárd forint uniós fejlesztési támogatást nyert el Balmazújvárosnak, addig Hegedüs Péter és a Szabad Városok Szövetségének fizetett hirdetése szerint 2,228 milliárd forint jár a városnak. Arról Tiba semmit nem mondott, hogy utóbbi összeg mire vonatkozik, ugyanakkor kijelentette, hogy Hegedüsék 963 millió forinttal kevesebb támogatást szánnának Balmazújvárosnak. „963 millió forintot akarnak ellopni a várostól. El a kezekkel Balmazújvárostól!” – szólította fel a település vezetését.


Tiba István

Facebook

Hegedüs szerint inkább Tibát kellene kérdezni a lopásról

Mivel Tiba majdnem egymilliárd forint „ellopásával” vádolta meg Balmazújváros vezetését, kíváncsiak voltunk, hogy Hegedüs Péter ezek után mit reagál a politikus szavaira. A polgármestert november 30-án telefonon sikerült elérnünk, a Debrecinernek arról beszélt, hogy értetlenül állnak Tiba István mondatai előtt. „Mivel nem feltételezzük, hogy Tiba pszichiátriai eset, ezért azt gondoljuk, hogy semmi más nem vezérli, csak a lakosság félretájékoztatása és a jelenlegi városvezetés lejáratása” – mondta Hegedüs Péter.


Hegedüs Péter
Hegedüs Péter
Facebook

A polgármester szerint Tiba egy uniós ciklus során elnyert támogatások összegét hasonlította össze a járvány miatt létrehozott uniós helyreállítási alapból remélt bevétellel, ezt a két számot azonban nem lehet összevetni, ugyanis semmi közük egymáshoz. A polgármester véleménye szerint Tiba vádjával szemben fel lehetne tenni a kérdést, hogy ő, mint a Fidesz parlamenti képviselője, aki beleegyezik abba, hogy a kormány megvétózza a helyreállítási alapot, nem lop-e el a magyar emberektől több ezer milliárd forintot, Balmazújvárostól pedig több mint 2,2 milliárd forintot. „Ha a helyreállítási alapot a magyar kormány megvétózza, és nem kapja meg Magyarország az alapból neki járó összeget, amelynek az általunk szorgalmazott módon az 50 százalékát közvetlenül az önkormányzatok felé csatornáznák be, akkor azt mondhatjuk, hogy ellopják a magyar emberektől ezt a helyreállítási alapot” – érvelt Hegedüs.

A polgármester a Debrecinernek arról is beszélt, hogy a 2021-27-es pénzügyi ciklus során 10,3 milliárd forintra fog pályázni Balmazújváros, tehát 7 milliárd forinttal nagyobb összegre, mint amennyit az előző ciklusban a Tiba Istvánhoz közel álló városvezetésnek sikerült Balmazújvárosba hoznia.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...