BEZÁR

Közösségi média

Diákok, pedagógusok és más dolgozók fertőződtek meg a polgári általános iskolában, mégsem zárják be az intézményt

Az egyik pedagógus szerint az iskolában többen is félnek, veszélyesnek tartják, hogy ilyen körülmények között kell dolgozniuk. Az illetékesek nem válaszolnak a kérdéseinkre.


koronavírus

November 27-én, pénteken kereste meg a Debrecinert a polgári Vásárhelyi Pál Általános Iskola egyik pedagógusa, aki beszámolt szerkesztőségünknek arról, hogy az iskola személyzetének tesztelése során három tanár, illetve több más munkakörben dolgozó személy esetében is kimutatták az új típusú koronavírust, valamint a napokban diákok is megfertőződtek. Érdeklődésünkre ezt egy másik, szintén az iskolában dolgozó pedagógus is megerősítette. Úgy tudjuk, hogy a fertőzött tanulók osztályában bevezették a digitális tanrendet. Tudomásunk szerint az iskola személyzetének számos tagja úgy véli, hogy az egész intézményben így kellett volna tenni.

„Véleményem szerint az élet veszélyeztetése az általános iskolák nyitva tartása” – mondta a Debrecinernek az egyik polgári pedagógus. A tanár veszélyesnek látja, hogy többen nem éltek az önkéntes tesztelés lehetőségével, ezért közöttük tünetmentes hordozók is lehetnek. „Én személy szerint nagyon félek! Magamat és a családtagjaimat is féltem” – fejezte ki aggodalmát a pedagógus, aki szerint az iskola számos alkalmazottjának hasonlóak az érzései.

Az iskolai járványhelyzettel kapcsolatban a kérdéseinket elküldtük az intézményt üzemeltető Hajdúböszörményi Tankerületi Központnak, valamint a járványügyi intézkedésekről, így egy esetleges rendkívüli szünet, vagy az online tanrendre történő teljes átállás elrendeléséről döntési joggal rendelkező Emberi Erőforrások Minisztériumának, de a cikkünk megjelenéséig nem reagáltak a leveleinkre. Amennyiben a tankerület vagy a minisztérium válaszol a kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.

FRISSÍTÉS!

A tankerület szerint nem indokolt a bezárás

Cikkünk megjelenését követően, december 1-jén kaptuk meg a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ levelét, amelyben arról írnak, hogy november 23-án indult a pedagógusok országos tesztelése, „az eredményekből kirajzolódó átfogó kép” pedig csak a héten várható. A tankerület tájékoztatása alapján digitális munkarendről az Operatív Törzs, rendkívüli szünetről pedig az Oktatási Hivatal hozhat döntést. „A Polgári Vásárhelyi Pál Általános Iskolában jelenleg nem indokolt az intézmény egészére kiterjedő rendkívüli szünet vagy a tantermen kívüli digitális munkarend bevezetése” – írta a tankerület.

A legtöbb kérdésünkre azonban nem válaszoltak. Kíváncsiak lettünk volna például arra, hogy az érintett iskolában pontosan hány pedagógus, illetve más dolgozó tesztje lett pozitív, hány fertőzött diákról tudnak, valamint hány tanár nem élt az önkéntes tesztelés lehetőségével. Az ezekre adandó válaszokkal adós maradt a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ.


koronavírus - maszk

debreciner.hu

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...