BEZÁR

Közösségi média

Petíciót indít a 35-ös főút Józsát Debrecennel összekötő szakaszának négysávosra bővítéséért a Jobbik

Jelenleg csúcsforgalomban akkora az út terhelése, amelyet nem bír el.


Jobbik

Polgár Tóth Tamás

Sajtótájékoztatót tartott november 18-án a Jobbik Debrecen Józsa városrészének a határában, a 35-ös út nevű buszmegállónál a főút Józsától befelé történő négysávosra bővítéséről. Magyari Tibor, a településrészi önkormányzat tagja a sajtó megjelent képviselőinek arról beszélt, hogy jelenleg csúcsforgalomban akkora az út terhelése, amelyet nem bír el. A tapasztalatok szerint baleset esetén nem lehet elterelni a forgalmat, ha pedig egy lassú jármű közlekedik az úton, nem lehet megelőzni. A politikus elmondása szerint ezek miatt a helyi közösségi csoportokban rendszeresen a felháborodásuknak adnak hangot a józsaiak.


Jobbik

Polgár Tóth Tamás

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselője elmondta: a Fidesznek lett volna már lehetősége a főút négysávosítására, eddig mégsem tették ezt meg. Szerinte hiába szerepel az útszakasz fejlesztése a Debrecen 2030 tervben, nem lehet tovább várni a beruházással. A politikus az ügy kapcsán kérdőre vonta Kósa Lajost is, szerinte a korábbi miniszter többet is tehetne, tehetett volna az itt élőkért. Potocskáné Kőrösi Anita azt ígérte, mindent megtesz majd azért, hogy ne kelljen 2030-ig várni az útszakasz fejlesztésével, a párt pedig petíciót is indít az ügy érdekében.

Nem tartják a kapcsolatot a polgármesterrel

A Debreciner kérdésére Magyari Tibor azt mondta, a lehető legtöbb aláírást szeretnék gyűjteni a józsaiaktól, a támogatók számát illetően egyelőre nincs konkrétabb célkitűzésük.
A politikust arról is kérdeztük, hogy tartja-e pártja valamilyen módon a kapcsolatot Papp László (Fidesz) polgármesterrel, mióta egyetlen önkormányzati képviselőjük, Kőszeghy Csanád Ábel kilépett a Jobbikból. Azt is szerettük volna tudni, hogy ilyen körülmények között milyen lehetőségeik vannak a helyi közügyek alakítására. A válaszában Magyari arról beszélt, hogy a 35-ös főút ügye nem a polgármester hatáskörében van, eddig pedig nem volt olyan ügy, amely miatt fel kellett volna venniük a kapcsolatot Papp Lászlóval. A politikus hozzátette: ha szükséges lesz, ezt meg fogják tenni.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...