A ferihegyi mintájára Debrecenben is hamarosan indulhatnak a reptérlátogatások

A fel- és leszálló gépeket az érdeklődők várhatóan a jelenleg használatos pályával párhuzamos régi betoncsíkról figyelhetik majd. Megszületett az együttműködés a Légiközlekedési Kulturális Központ és a debreceni repülőtér között.


Airport Debrecen - repülőtér

YouTube

Friss videóban adta hírül az Aeropark Budapest, pontosabban a Légiközlekedési Kulturális Központ, hogy megállapodtak az Aiport Debrecennel: reptérlátogató túrák indulnak Debrecenben. Mint tudatják, több hónapos egyeztetés után összeállt a túrák útvonala és a kiszállási pontok sora, nem utolsó sorban a reptérlátogatások tartalma, amelyben jelentős szerepet kap a légikikötő katonai múltja is. Külön érdekesség, hogy a fel- és leszálló gépeket a látogatók várhatóan a jelenleg használatos pályával párhuzamos régi betoncsíkról figyelhetik majd. Az első reptérlátogatásokat – a járványhelyzettől és az érvényben lévő korlátozásoktól függően – hamarosan meghirdetik.

A videó részletesen bemutatja, miként néz ki most a debreceni repülőtér járatok és utasok nélkül, forgalmi előtér tárolásra érkezett gépekkel. Mint kiderül a videóból, noha egyre több Airbust látni a debreceni légikikötő betonján, az utaslétszám mégis minimális. 2019 rekordnagyságú forgalmat hozott a Debrecen Airport életében, az idei évről ez nem mondható el. Itt is töredékére esett vissza a gépmozgások száma, pedig 2020 ígéretesen indult. Karbantartás, fejlesztés, építkezés és tervezés – ez határozza meg ezeket a hónapokat. A videóban megmutatják, mi történt eddig a futópályán, az épületben, a toronyban, és kiderül, hogyan készül a jövő évre Debrecen reptere.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!