BEZÁR

Közösségi média

Fideszes polgármesterek sem támogatják az iparűzési adó teljes elengedését – telex.hu

Nem támogatják a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara iparűzési adó elengedésére vonatkozó javaslatát a telex.hu által megkérdezett fideszes polgármesterek.


Debreceni közgyűlés - 2020. szeptember 24.
Papp László debreceni polgármester
Koppányi Szabolcs

Sem Budapest főpolgármesterének az iparűzési adó emelésével kapcsolatos javaslatával, sem az országos kamarai elnök iparűzési adó felfüggesztésével kapcsolatos javaslatával nem értek egyet – nyilatkozta lapunknak Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere. Az előbbi a vállalkozásokat, az utóbbi a településeket lehetetlenítené el, márpedig most kiszámíthatóságra és összefogásra van szükség, tette hozzá. Hasonlóképpen nyilatkozott két másik nagyváros fideszes vezetője, Papp László, Debrecen polgármestere, és korábban Dézsi Csaba, Győr polgármestere is.

Papp László, Debrecen polgármestere úgy véli: a Karácsony Gergely főpolgármester által javasolt adóemelés nehéz helyzetbe hozná a vállalkozásokat, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslata, mely szerint fel kellene függeszteni az iparűzési adót pedig ellehetetlenítené az önkormányzatokat. Egyik javaslatot sem támogatja, közölte a telex.hu-val.

További részletek a telex.hu írásában olvashatók.


koronavírus - maszk

debreciner.hu

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...