BEZÁR

Közösségi média

Nem lesz karácsonyi vásár Debrecenben sem

Szavazásunk okafogyottá vált, ezért lezárjuk. Amúgy a „Legyen!” kapta a több voksot olvasóinktól. Papp László polgármester is megszólalt többesszám első személyben.


Karácsonyi vásár – Debrecen, 2019.
Tavaly ilyen (is) volt
Koppányi Szabolcs

A Debreciner a napokban megkérdezte az olvasóit: Legyen-e idén is bódésoros karácsonyi vásár Debrecen főterén és főutcájában?

Három választási lehetőséget adtunk:
Legyen! Mert ettől szép az adventi időszak a városban, az önkormányzatnak kell a helyfoglalásokból származó hatalmas bevétel, az árusok egész évben erre az időszakra készülnek, szomorú lenne Debrecen a vásár hangulata nélkül.
Lehet, de helyezzék egymástól távolra a bódékat, vonják be a Dósa nádor teret és a Csapó utcát is, hogy minél jobban szét lehessen szórni az árusokat, semmiképpen se működhessen a zenés-táncos kocsmabarakk (hütte).
Ne legyen! Nyilvánvaló fertőzésgóc lenne, csak felelőtlen városvezetés engedélyezheti.

Összesen 1226 szavazat érkezett, köszönjük olvasóink aktivitását! Legyen! – 454 voks, Lehet, de szétszórva és kocsmabódé nélkül – 333 voks, Ne legyen! – 439 voks.


Karácsonyi vásár – Debrecen, 2019.
Galéria: Karácsonyi vásár – Debrecen, 2019. (a képre kattintva megnyílik a galéria)
Koppányi Szabolcs

A Magyar Közlöny tegnap (november 10.) nyilvánosságra hozott számában található a „veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről” szóló kormányrendelet.
Ebben olvashatjuk:
„Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat.”

Papp László debreceni polgármester ma (november 11.) 10:55 órakor azt posztolta a közösségi oldalán, hogy „Nehéz döntést kellett hoznunk. Az évtizedes hagyományt megszakítva idén elmarad az adventi vásár. A járványügyi helyzetre és a hatályos rendelkezésekre figyelemmel, csak azt a felelős döntést hozhattuk, hogy idén másképp ünnepeljük az adventet. Bár programok és vásár nem lesznek, de Debrecen ünnepi fénybe borul advent alkalmából.”


Debrecen - advent - Papp László

Facebook

A posztjának további részéből nem derül ki, hogy Papp milyen módon volt részese a kormányrendelet megszületésének. Az sem tudható meg a polgármester szövegéből, hogy az óriáskerék felállításához ragaszkodnak-e az adventi időszakban, illetve lesz-e idén is kocsmabarakk (hütte) a debreceni főtéren.


koronavírus - maszk

debreciner.hu

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...