BEZÁR

Közösségi média

Legyen-e és hol legyen a karácsonyi vásár bódésora Debrecenben? – SZAVAZÁS

Nyakunkon az advent. A boltokban már lehet szaloncukrot kapni, Debrecen belvárosában felszerelték az ünnepi fénysorok jelentős részét, hamarosan érkezik az óriáskerék. Szabad-e vírusidőben megkockáztatni a főtéri, Piac utcai karácsonyi vásár sokadalmát?

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos péntek reggeli rádiós szereplésében súlyos számokat hozott nyilvánosságra. Mint mondta, az elemzések szerint november 21-én 2240 intenzív kórházi ágyra lesz szükség, december 10-én pedig már 4480-ra. „Itt van nagyjából a teljesítőképességünk határa”, mert a 4480 intenzív ágyon fekvő beteg összesen 30-32 ezer olyan koronavírusos beteget jelent, aki kórházban van – mondta a kormányfő.


Karácsonyi vásár – Debrecen, 2019.
Galéria: Karácsonyi vásár – Debrecen, 2019. (a képre kattintva megnyílik a galéria)
Koppányi Szabolcs

És akkor most jöjjön a kérdés! Éppen abban az időben, amikorra a koronavírus-járvány jelentős tetőzését várják, szabad-e olyan rendezvényt kínálni a debreceni polgároknak, ami legalább 4 héten keresztül tömegeket fog vonzani. A döntést a városvezetés, a polgármester hoz(t)a meg, nincs arról tudomásunk, hogy bármilyen módon megkérdezte volna erről a debrecenieket, azok kisebb-nagyobb szervezeteit, civil közösségeit, véleményformálóit, netán a szakmájuk okán érintett orvosokat, tudósokat.

A Debreciner megkérdezi

Legyen-e idén is bódésoros karácsonyi vásár Debrecen főterén és főutcájában?

Legyen! Mert ettől szép az adventi időszak a városban, az önkormányzatnak kell a helyfoglalásokból származó hatalmas bevétel, az árusok egész évben erre az időszakra készülnek, szomorú lenne Debrecen a vásár hangulata nélkül.

Lehet, de helyezzék egymástól távolra a bódékat, vonják be a Dósa nádor teret és a Csapó utcát is, hogy minél jobban szét lehessen szórni az árusokat, semmiképpen se működhessen a zenés-táncos kocsmabarakk (hütte).

Ne legyen! Nyilvánvaló fertőzésgóc lenne, csak felelőtlen városvezetés engedélyezheti.

Kedves Olvasóink, szavazzanak!

Szavazni november tizennegyedikéig lehet, egy címről csak egy szavazatot fogad el a rendszerünk.


koronavírus - maszk

debreciner.hu

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...