BEZÁR

Közösségi média

Koronavírus: intézkedéscsomaggal reagált Polgár polgármestere a kihirdetett veszélyhelyzetre

A város vezetése eddig nem kapott hivatalos tájékoztatást a fertőzöttek számáról, ez a különleges jogrend miatt változhat.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Közleményt adott ki november 5-én Tóth József (DK), Polgár város polgármestere, amelyben arról ír, hogy habár tudomásuk van koronavírusos fertőzöttekről és betegekről is, ezeknek a számáról hivatalos adatokat a mai napig nem kaptak. Halálesetekről egyelőre nem tudnak.


Polgár
Ülésezik Polgár képviselő-testülete
YouTube

A Tóth József által a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közlemény szerint az önkormányzat Balmazújvároshoz hasonlóan a sikertelen adatkéréseket követően a település háziorvosaitól próbált információkat kérni, de ők ezt a kérést adatvédelmi okokra hivatkozva megtagadták, mondván, erről csak a Hajdúböszörményi Járási Hivatal vezetője nyilatkozhat. Tóth ma ismét hivatalos megkereséssel fordult a kormányhivatalhoz. A válaszadásra a tavaszi gyakorlat alapján jó esély van: a legutóbb kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt a hivatal rendszeresen tájékoztatta a polgármestert, akkor még arról, hogy nincs regisztrált fertőzött a településen.

Pótolják az önkormányzati dolgozók jövedelemkiesését

Tóth József a közleményében azt ígéri, szigorúan betartatják a november 4-én és 5-én életbe lépett új kormányzati intézkedéseket, fenntartják az eddig meghozott önkormányzati intézkedéseket, valamint újakat is jelentett be a városvezető:

1. Az eddigi heti három alkalom helyett minden munkanapon fertőtlenítik a lakosság által gyakran használt közösségi tereket, főként a közintézmények környezetét.
2. A nagyobb városokhoz hasonlóan koronavírussal kapcsolatos információs vonalat hoznak létre, amelyet a 06 52/573-530-as telefonszámon érhetnek el a település lakói.
3. Ingyenes koronavírus-gyorsteszteket biztosítanak az önkormányzat lakossági szolgáltatással és ügyintézéssel foglalkozó dolgozói számára.
4. Pótolják a koronavírusos megbetegedés miatt táppénzes állományba került önkormányzati dolgozók jövedelemkiesését.

„Vigyázzuk és segítsük tovább az időseket, a betegeket, a nehéz helyzetbe került polgáriakat! Arra kérünk minden városlakót, hogy aki megteheti, az inkább maradjon otthon!” – kérte közleményében a polgármester.


koronavírus - maszk

debreciner.hu

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...