BEZÁR

Közösségi média

Orbán bejelentette: éjféltől kijárási korlátozás lesz, aztán mégsem lett – a szórakozóhelyek azonnali bezárásáról sincs szó

Az éjfél előtt két perccel kiadott kormányrendelet nem igazolta a néhány órával korábbi miniszterelnöki bejelentéseket. Megint elkapkodottan erősködött a miniszterelnök? Kiderült, hogy felkészületlen a rendőrség a hirtelen kijárási korlátozás ellenőrzésére? Dőreség a szórakozóhelyek azonnali bezárása? Zavar van a rendszerben?


koronavírus - Orbán Viktor
Orbán Viktor
Facebook

Orbán Viktor közösségi oldalán kedden 19 órakor megjelent egy videó, amiben a kormányfő többek között azt jelentette be, hogy éjféltől kijárási korlátozás lép életbe. Az Orbán-kormány bevett gyakorlata, hogy rendeleteit a megjelenített érvényességük előtt néhány perccel teszi közzé a Magyar Közlönyben, így téve a kihirdetéssel is hatályossá azokat – gyakorlatilag azonnal. Minősíthetetlen arrogancia ez egy demokráciában. Egy demokráciában… Az a kormányrendelet, ami aztán a szokásuk szerint éjfél előtt két perccel megjelent, már nem tartalmazta az azonnali kijárási korlátozást, illetve 24 órával későbbre rendeli el, mint amit néhány órával korábban Orbán mondott. Kínos.

2020. november negyedikével vészhelyzetet hirdetett a kormány az ország egész területére a koronavírus-járvány súlyossága okán. A következő rendeletében intézkedik arról, hogy éjfél és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakhelyén tartózkodni, vagyis nem léphet az utcára, hacsak nem munkájával kapcsolatosan kell távoznia otthonából, vagy valamiféle súlyos egészségügyi okból adódóan. A kormányrendelet azt is szabályozza, hogy kulturális és sportesemények a továbbiakban is megtarthatók, ha a nézőközönség egyedei között másfél méter távolság biztosítható.

A rendelet szól még a gépjárművel történő parkolás ingyenességéről, ellenben egy szó nincs arról, amit a miniszterelnök bejelentett a videójában: ezek szerint mégsem zárják be a szórakozóhelyeket.


koronavírus - maszk

debreciner.hu

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...